Politie Zaanstreek-waterland


14:50 09-SEP-04
loc.: LANDSMEER, IJDOORNLAAN
Autodieven aangehouden
Na een melding van een medewerker van een tankstation heeft de politie een 29-jarige man en een 26-jarige vrouw uit Duitsland aangehouden omdat zij in een gestolen auto reden. Het duo trok de aandacht van de medewerker omdat zij na het tanken in hun auto bleven zitten en niet naar de winkel kwamen om af te rekenen. Verder viel op dat de auto aan de voorzijde een Nederlands kenteken had, terwijl de achterkant was voorzien van een Duits kenteken. Politiemensen constateren dat het om een in Duitsland gestolen auto ging en bracht het duo over naar het politiebureau. Daar werden zij in verzekering gesteld.

15:07 09-SEP-04
loc.: LANDSMEER, REKREATIEGEBIED TWISKE
Bikers houden naakte man aan
De politie heeft een 51-jarige Zaandammer aangehouden voor mishandeling, openbare dronkenschap, schennis en bedreiging van politiemensen. Bikers van de politie Zaanstreek-Waterland werden gewaarschuwd dat op het strandje bij parkeerplaats 5 een naakte man overlast veroorzaakte. De man was onder invloed van alcohol en sloeg een 51-jarige man uit Veenendaal in het gezicht toen hij de blote man wilde aanspreken op zijn gedrag. Nadat hem werd verteld dat hij was aangehouden, begon de verdachte te schelden en weigerde hij elke medewerking. Ook bedreigde hij de agenten. De Zaandammer moest met gepast geweld worden overgebracht naar het politiebureau.

16:33 09-SEP-04
loc.: KROMMENIE, GEHELE PLAATS
Weer twee brommers in beslag genomen
Bij een bromfietscontrole donderdagmiddag zijn opnieuw 19 bestuurders betrapt met bromfietsen die harder kunnen rijden dan is toegestaan. Twee van hen, een 17-jarige Krommeniër en een 16-jarige jongen uit Starnmeer, hebben hun brommer moeten inleveren omdat deze sneller kon dan 75 km/u. Zij krijgen drie weken de tijd om de bromfiets standaard te maken. De ouder/verzorger wordt in de tussentijd aangesteld als bewaarder van het voertuig. Als bij een nieuw onderzoek op de rollentestbank de bromfiets 'standaard' blijkt te zijn, krijgt de eigenaar zijn voertuig terug. Bij de twee uur durende controle werd verder drie keer een bekeuring uitgedeeld voor rijden zonder helm.

18:49 09-SEP-04
loc.: ZAANDAM, DIEDERIK SONOYWEG
Vrouw valt van schip
Politie, ambulance, traumaheli en brandweer zijn donderdagavond uitgerukt vanwege een ongeval op een scheepswerf. Een 42-jarige vrouw was van een ongeveer 4 meter hoog schip gevallen. Zij werd met onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

23:43 09-SEP-04
loc.: ZAANDAM, NICOLAASSTRAAT
Brommer retour, dief ontkomt
Terwijl de eigenaresse nog op het politiebureau was om aangifte te doen, hebben agenten de gestolen scooter aan haar terug kunnen geven. De melding dat er vanaf de Nicolaasstraat een donkerkleurige scooter was gestolen werd direct via de politiemeldkamer verspreid. Surveillerende agenten zagen vervolgens iemand op een soortgelijk voertuig over het trottoir van de Westzijde rijden en zetten de achtervolging in. De dader ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor en reed via een steeg richting de Behouden Haven. Daar gooide hij de scooter neer en kon te voet richting de Westzijde ontkomen. Het betreft een jongen tussen de 16 en 20 jaar met een zwarte muts, een lichte sweater en een donkere broek. Een voorbijganger wist te vertellen dat er ook nog een jongen op een fiets bij was. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met politiewijkteam Zaandam-Centrum via 0900-8844.


00:40 10-SEP-04
loc.: PURMEREND, OVERLANDERSTRAAT
Wapens aangetroffen in auto
De politie heeft een 21-jarige Volendammer aangehouden omdat hij een groot mes en een echt lijkend nepvuurwapen in zijn auto had. Echt lijkende nepvuurwapens zijn in sommige landen vrij verkrijgbaar en worden nog wel eens bij wijze van vakantiesouvenir mee terug genomen naar Nederland. Omdat dit soort wapens voor afdreiging geschikt zijn, is het invoeren of in bezit hebben in Nederland verboden.
Politiemensen besloten de man te controleren omdat hij met draaiende motor aan de verkeerde kant van de weg bij een bushalte geparkeerd stond. Naast de wapens had de man ook een kleine hoeveelheid weed bij zich en een creditcard die niet van hemzelf is. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau en ingesloten.

09:19 10-SEP-04
ZAANSTREEK
Oplichting
De eigenaar van een elektronicagroothandel heeft bij de politie gemeld dat onbekenden hebben geprobeerd een aantal van zijn klanten op te lichten. Een man benadert elektronicazaken met het verzoek een aantal plasmaschermen te leveren die hij nodig heeft voor een beurs. In eerste instantie zegt de man contant te zullen betalen. De schermen worden besteld bij de groothandel en afgeleverd bij de betreffende winkel. Vervolgens laat de onbekende man weten dat de schermen opgehaald zullen worden door een koeriersdienst en dat het geld telefonisch zal worden overgemaakt. Daarna krijgt de betreffende winkel een telefoontje van een man die zich voordoet als een medewerker van de bank, met de mededeling dat het geld inderdaad zou zijn overgemaakt. Voor zover bij de politie bekend is deze oplichtingtruc tot nu toe steeds mislukt.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-110904

19:00-21:00 09-SEPT-04
ZAANDAM, WESTZIJDE

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben donderdagavond het rijbewijs ingevorderd van een 55-jarige automobilist uit Zaandam. De man werd op de Westzijde in zijn woonplaats aangehouden wegens het rijden onder invloed. Een ademanalyse op het politiebureau toonde aan dat de man de limiet maar liefst drie keer had overschreden. Tijdens de controle, die duurde van19:00 tot 21:00 uur, werden veertien bestuurders gecontroleerd.

09-SEPT-04
EDAM, PROVINCIALEWEG N247
48 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de N247 in Edam werd donderdagochtend een hoogste snelheid gemeten van 128 km per uur bij een toegestane snelheid van 80 km per uur. Van alle bestuurders reed bijna één op de tien te hard. Bij de controle werd gebruik gemaakt van een onopvallende radarauto.

15:45-18:00 09-SEPT-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM
Veertig km per uur te hard
Op de provincialeweg Zaandam-Castricum in Wormerveer werd donderdagmiddag op snelheid gecontroleerd. Eén bestuurder haalde een snelheid van 110 km per uur bij een toegestane snelheid van 70 km per uur. Van alle weggebruikers hield 94% zich aan de snelheid.


---- --