KWIK-FIT

NDA-aanval op Kwik-Fit gebaseerd op lucht en angst

Harderwijk, 10 september 2004. De Nederlandse Dealer Associatie (NDA) heeft onterecht vermeld dat Kwik-Fit half werk levert. Zowel Kwik-Fit als diverse media hebben inmiddels de NDA om het bewuste rapport gevraagd, dit is echter niet in het bezit van de NDA. Vreemd genoeg worden er wel conclusies getrokken.

De verschilpunten die de NDA heeft aangevoerd op de uitvoering van de Grote beurt zijn volgens Kwik-Fit niet bestaand en dus onjuist. Jeroen van der Marel, Retail Directeur van Kwik-Fit: 'Zoals eerder aangegeven is er paniek uitgebroken bij de dealers sinds wij de Grote onderhoudsbeurt vanaf 159 euro aanbieden. De NDA probeert nu met deze krampachtige reactie de discussie weg te leiden van het feit dat een Grote onderhoudsbeurt bij dealers veel te duur is. Wij verwachten dan ook een prijsdaling op het gebied van auto-onderhoud. Sinds er meer concurrenten zijn op het gebied van mobiele telefonie zijn de prijzen ook sterk gedaald, hetzelfde gaat nu gebeuren in de nieuwe vrije markt op het gebied van auto-onderhoud.'

Kwik-Fit toont aan dat de Grote beurt veel voordeliger kan. Auto's worden bij Kwik-Fit op 95 punten gecontroleerd en gratis APK-gekeurd. Ook zijn het verversen van de motorolie, het vervangen van het oliefilter, het brandstoffilter en het luchtfilter, het reinigen van het interieurfilter en het vervangen van de bougies en het bijvullen van vloeistoffen bij de prijs inbegrepen. Bovendien kan een afspraak binnen enkele dagen worden gemaakt, dus ook wachttijden van enkele weken behoren nu tot het verleden.

Kwik-Fit hanteert vaste prijzen voor de Grote onderhoudsbeurten, zodat de automobilist achteraf niet voor onaangename verrassingen komt te staan. De prijzen die Kwik-Fit voor een Grote onderhoudsbeurt vraagt zijn namelijk niet afhankelijk van het merk of type auto, maar van het aantal cilinders en het olietype.

Kwik-Fit is marktleider op het gebied van auto-onderhoud in Nederland. Kwik-Fit is een internationaal opererend auto-onderhoudsbedrijf met meer dan 3.500 vestigingen in Europa.