Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, vrijdag 10 september

Den Helder 10-09-2004 - 16.00 uur

Die milieupolitie is ook overal

Oudeschild, donderdag 9 september 2004.

Omstreeks 20.15 uur werd een 46-jarige Duitse toerist betrapt op het verontreinigen van het oppervlaktewater in de haven van Oudeschild (Texel). De vrouw had gebarbecued aan boord van een gehuurde tjalk en gooide na afloop de hete kolen in het water naast de boot. Daar lag toevallig ook een schip met specialisten van een Milieupunt uit het oosten van ons land, in verband met bindingsdagen. Zij stelden de politie in kennis die een bon uitschreef voor de milieuvervuilster.

Hofje ontruimd wegens gaslek

Waarland, donderdag 9 september 2004.

Omstreeks 16.00 uur meldde een medewerker van een grondbedrijf dat hij tijdens werkzaamheden aan een telefoonkabel bij het Sabinahof een gasleiding had beschadigd en dat deze vlam had gevat. In het gat in het wegdek ontstond hierdoor een brand. De brandweer kwam ter plaatse en hield de omgeving nat en zag later kans het vuur te doven. De huizen van omwonenden werden uit voorzorg door de politie ontruimd. De bewoners werden tijdelijk ondergebracht in bejaardenhuis Sabinahof. De Nuon sloot het gas af en om 18.15 uur was de situatie weer onder controle.

Inbraak in zomerhuis, auto weg

Sint Maartensvlotbrug, donderdag 9 september 2004.

In de middaguren is er ingebroken in een zomerhuisje aan de Zeeweg. De Duitse huurder was een paar uur weg en toen hij terugkeerde bleek men via een opengebroken raam de woning te hebben betreden. Koffers werden doorzocht en er worden ondermeer een telefoon, een klein geldbedrag en een bankpas vermist. Tevens werden autosleutels meegenomen. Met behulp daarvan is de bij het huisje geparkeerde personenauto gestolen. Het gaat om een Ford, type Sierra, kleur blauw en voorzien van het Duitse kenteken HA-ED-751.

Dronken bromfietser moet boetes uitzitten

Den Helder, vrijdag 10 september 2004.

Omstreeks 00.30 uur controleerden agenten op de Prins Willem Alexandersingel een 36-jarige man uit Den Helder die reed op een bromfiets. Hij bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken maar weigerde mee te werken aan een blaastest. De man weigerde welke medewerking en werd ter ontnuchtering ingesloten. Hij bleek niet te mogen rijden omdat hij al eerder was gepakt wegens rijden onder invloed. Tevens bleek hij nog een bedrag van 1464 euro aan boetes te hebben open staan, te vervangen door 24 dagen hechtenis. De man mag deze uitzitten in een gevangenis.

Dronken snorfietser

Den Helder, vrijdag 10 september 2004.

Omstreeks 01.00 uur werd op de Van Galenstraat een 25-jarige snorfietser uit Den Helder betrapt op het rijden met drank op. De man blies aan het bureau 410 ug/l (tot 220 toegestaan) en kreeg een proces-verbaal.

Diefstal uit woning

Callantsoog, vrijdag 10 september 2004.
In de afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Vloedlijn. De daders zijn vermoedelijk binnengekomen met behulp van een valse sleutel. Uit het huis werden ondermeer een fotocamera, een telefoon, een horloge en een vest weggenomen.