HOGESCHOOL VAN AMSTERDAM

Fusiebesluit HES moet opnieuw worden genomen

De definitieve besluitvorming tot fusie van de HES Amsterdam met de Hogeschool van Amsterdam (HvA), moet worden opgeschort totdat de Raad van Toezicht van de HES is aangevuld tot het statutair voorgeschreven aantal van 7 leden. Dit heeft de rechter donderdag 9 september in een door de medezeggenschapsraad van de HES aangespannen kort geding bepaald. De Raad van Toezicht van de HES bestaat op dit moment uit vijf personen, en is daarmee niet voltallig. De HES zal de Raad van Toezicht nu zo snel mogelijk uitbreiden, uiteraard in goed overleg met de medezeggenschapsraad.
De rechter overwoog verder dat het fusievoorstel, waartoe de Raad van Toezicht eerder besloot, geldig is. De rechter stelde voorts vast dat dit geldige fusievoorstel het resultaat is van langdurige besprekingen met fusiepartner HvA, wier belangen bij het definitieve fusiebesluit ook in aanmerking moeten worden genomen. De HES verwacht dan ook dat de Raad van Toezicht in zijn nieuwe samenstelling op korte termijn definitief tot fusie zal besluiten.

De fusie tussen de HES en HvA maakt deel uit van de verdere uitbouw van de Amsterdam School of Economics and Business (AmSEB), waarin behalve de HES en de HvA ook de Faculteit der Economische Wetenschappen en Econometrie (FEE) van de Universiteit van Amsterdam deelneemt.