Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, vrijdag 10 september

Hoorn 10-09-2004 - 16.00 uur

Dappere oude man voorkomt brand

Zwaag, donderdag 9 september 2004.

Een 87-jarige man die met zijn vrouw woont aan de Boterbloem heeft omstreeks 20.00 uur een flinke brand in een woning boven hem voorkomen door op de juiste manier op te treden. De man werd gewaarschuwd door zijn bovenbuurmeisje. Ze meldde dat er brand was in hun keuken. De man ging naar boven en zag dat een pan die was droog gekookt, vlam had gevat. Hij nam de juiste maatregel door een deksel over de pan te schuiven en daarmee de vlammen te doven. Bij blussen met water van dit soort branden kan er een steekvlam ontstaan. Nu was er alleen sprake van flinke rookschade.

Aanhouding na ruzie

Hoorn, vrijdag 10 september 2004.

Vannacht om 03.20 uur is een 41-jarige man uit Hoorn aangehouden na mishandeling van een vrouw in een café aan het Breed. De man en de vrouw kregen ruzie waarbij de vrouw diverse klappen kreeg. Zij verloor korte tijd haar bewustzijn. De man is door de vrouw tijdens de ruzie bedreigd met een mes maar raakte niet gewond. De man werd ingesloten en mocht vrijdagmiddag, na verhoor, weer naar huis met een proces-verbaal op zak. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen.

Inbraak woning in vroege ochtend

Opperdoes, vrijdag 10 september 2004.

In de vroege ochtenduren is er ingebroken in een woning aan het Oosteinde. De heer des huizes verliet de woning om naar zijn werk te gaan maar sloot daarbij de achterdeur niet af. Toen andere gezinsleden ruim een uur later beneden kwamen bleken er twee computers uit de woning te zijn weggenomen.