Ingezonden persbericht



Zwolle, 10 september 2004

Gratis belactie: ruim 35.000 euro voor bedreigd VBOK-opvanghuis

ZWOLLE - Om te voorkomen dat het VBOK-opvanghuis voor ongehuwde moeders in Gouda wordt gesloten, heeft Christal Teleservice op vrijdag 10 september een dag lang gratis gebeld. De opbrengst bedraagt ¤ 35.905,50. Dat meldt het in Zwolle gevestigde callcenter voor charitatieve doelen.

De belactie werd gehouden in het kader van de wedstrijd 'WARM 2004', die door de Vereniging Tot Bescherming van het Ongeboren Kind is gewonnen. Voor deze wedstrijd kunnen klanten van Christal voortaan jaarlijks een projectvoorstel indienen. Uit de tien aangemelde projecten koos een zeskoppige jury voor het VBOK-opvanghuis in Gouda. Dit in 1997 geopende huis biedt tijdelijk onderdak en begeleiding aan ongewenst zwangere, alleenstaande meisjes en vrouwen van 15 tot 25 jaar. Onder professionele begeleiding bereiden zij zich voor op de bevalling, het moederschap en het zelfstandig wonen. Door het uitblijven van gemeentelijke subsidie wordt dit huis met sluiting bedreigd.

"Het is voor ons een geweldige ervaring om deze dag mee te maken. We waren al heel blij met het bedrag dat van te voren werd ingeschat, maar we dachten niet dat zo'n groot bedrag gehaald zou kunnen worden. Het uiteindelijke resultaat is dan ook overweldigend. Als je op de belvloer rondloopt dan merk je duidelijk dat de medewerkers van Christal erg betrokken zijn bij de VBOK. Er is een enorme teamgeest, de mensen bellen met een warm hart en dat klinkt door in de telefoongesprekken. Het is gewoon een groot succes".

Christal-directeur Flip van der Kolk verklaart het succes vooral uit de grote betrokkenheid bij de VBOK-achterban. "Daardoor werden onze beller steeds enthousiaster en de toezeggingen steeds hoger", aldus Van der Kolk. Met dit succes verwacht hij veel belangstelling voor 'WARM 2005'.

Noot voor de redactie (