Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


10 september 2004


Heerde - alcohol- en andere controles


De politie in Heerde heeft donderdagavond op verschillende locaties verkeerscontroles uitgevoerd,. Er werd gecontroleerd op de Ossenbergweg, de Eperweg en de Kloosterweg in Wapenveld. Tijdens de controles werden 5 bestuurders bekeurd voor rijden zonder gordel. Een 23 jarige automobilist uit Heerde werd betrapt op rijden onder invloed. Hij blies 0.9 prom. De politie maakt een proces-verbaal op.
-


Wezep - gestolen bestelbus aangetroffen


Op de Duivendansweg in Wezep werd in de nacht van donderdag op vrijdag een bestelbus aangetroffen met daarin computerapparatuur. De auto bleek eerder ontvreemd in de omgeving Zaandam. De politie onderzoekt de herkomst van de computerapparatuur


Harderwijk - scooterrijder onder invloed


De politie in de Harderwijk heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Newtonweg in Harderwijk een 41 jarige man uit Hierden betrapt op het rijden onder invloed. Hij blies 1,6 prom.De politie maakt een proces-verbaal op.


Harderwijk - 156 bestuurders te snel


De politie heeft donderdagavond (9/9) tussen 18.00 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Burg. de Meesterstraat. Er passeerden 1808 voertuigen, waarvan 156 te snel reden. De hoogste snelheid bedroeg 92 km. per uur, daar waar 50 is toegestaan.


Elspeet - drankrijder weigert blaastest


Een 42 jarige autobestuurder uit Putten bleek donderdagmiddag bij een controle op de Uddelerweg in Elspeet onder invloed van alcohol. De man weigerde elke medewerking aan een blaastest. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt een proces-verbaal op.


Diefstal na smoesjes


Uit de woning van een 81 jarige vrouw aan het Meidoornerf in Nunspeet is woensdagmiddag (8/9) haar portemonnee met pinpas ontvreemd. Een naar schatting 18 jarig meisje kwam aan de deur met een smoezenverhaal dat ze een kleindochter was van de buurvrouw en de bewoonster in de keuken iets wilde laten zien. De bewoonster liep met het meisje naar de keuken, waarbij de voordeur op een kier bleef staan. De bewoonster werd aan de praat gehouden en na vertrek van het onbekende meisje miste de vrouw haar portemonnee uit de slaapkamer, met daarin haar pinpas. Vermoedelijk heeft een tweede persoon kans gezien de portemonnee weg te nemen. Met de pinpas zijn nog diezelfde dag aankopen gedaan in Lelystad. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844.



---- --