Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 10 september 2004

(

Noordwijkhout Verkeersongeval
Vrijdag 10 september omstreeks 11.15 uur vond er een verkeersongeval plaats op de kruising Kerkstraat/Viaductweg/Wildlaan. Een 28-jarige snorfietster uit De Zilk reed over de Kerkstraat in de richting van de Parallelweg. Zij verleende op de kruising geen voorrang aan een voor haar van links komende 40-jarige automobilist uit Lisse. Een aanrijding was het gevolg. De snorfietster werd met schaafwonden en ter controle overgebracht naar het Diaconesse Ziekenhuis.


Leiden Vrijheidsbeneming

De politie heeft vrijdag 10 september twee mannen van 22 en 23 jaar, met nog onbekende woon- of verblijfplaats, aangehouden op verdenking van wederrechtelijke vrijheidsbeneming van een 24-jarige man uit Frankrijk.
De politie kreeg vannacht omstreeks 03.00 uur een melding van een familielid dat de man mogelijk werd gegijzeld in een woning in Leiden. De politie is direct een onderzoek gestart.
Om 08.30 uur werd gemeld dat er uit een woning in Leiden Noord een man uit het raam zou zijn gesprongen. De man sprak de inmiddels ter plaatse gekomen agenten aan waarna de verdachten in de directe omgeving van de woning op heterdaad konden worden aangehouden. Het slachtoffer werd overgebracht naar het LUMC. Hij liep door de sprong uit het raam een gebroken been op.
Nader onderzoek naar dit incident wees uit dat het de gegijzelde man betrof. De politie onderzoekt nog de achtergrond rond de gijzelneming en heeft beide mannen in verzekering gesteld voor verder verhoor. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Boskoop/Waddinxveen Resultaten controles veilig vervoeren kinderen
In het kader van de actie "Wij gaan weer naar school" heeft het politieteam Waddinxveen - Boskoop afgelopen dagen bij elf basisscholen gecontroleerd op het veilig vervoeren van kinderen en het niet dragen van de veiligheidsgordel.Tussen woensdag 1 september en donderdag 9 september werden in totaal 27 processen verbaal opgemaakt.
De actie duurt nog tot vrijdag 1 oktober en zal verder worden uitgebreid naar controle rondom 22 basisscholen.
De politie zal naast bovengenoemde overtredingen ook letten op andere verkeersovertredingen zoals snelheid, negeren rood verkeerslicht, stilstaan met een voertuig waardoor hinder ontstaat voor andere weggebruikers, geen voorrang verlenen bij een voetgangersoversteekplaats en stilstaan met een voertuig binnen vijf meter vanaf een voetgangersoversteekplaats.
Bekeuringen voor genoemde verkeersovertredingen variëren van 45 tot 125 euro.


Zevenhuizen Hooibalen in brand

Aan de Noordelijke Dwarsweg in Zevenhuizen zijn vanmiddag, 10 september om 14.00 uur, een aantal hooibalen in brand gevlogen, die van een oplegger van een tractor waren gevallen. De 27-jarige bestuurder van de tractor moest op de Noordelijke Dwarsweg hard remmen voor een tegenligger, toen er een aantal hooibalen van zijn oplegger afvielen. De hooibalen vielen op de uitlaat van de tractor waardoor ze brand vatte. De brandweer had de brand snel onder controle en rond 14.45 uur kon het sein brandmeester worden gegeven. Door de brandende hooibalen heeft de politie de dorpsstraat vanaf de zuideinde afgesloten voor verkeer.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --