Port of Rotterdam

Voortgang onderzoek garanties RDM
10-9-2004 14:45:00

De Raad van Commissarissen (RvC) van het Havenbedrijf Rotterdam N.V. heeft vandaag vergaderd over het onderzoek naar de mogelijke garanties ten behoeve van het RDM-concern. Het onderzoek verloopt goed, maar conclusies zijn nog niet te trekken.

Het onderzoek heeft opgeleverd dat het Havenbedrijf mogelijk in het bezit is gekomen van een aantal vennootschappen uit het RDM-concern. De RvC wenst in deze situatie zeer zorgvuldig om te gaan met alle bij deze vennootschappen betrokkenen, in het bijzonder de werknemers. Overigens is de RvC van mening dat de activiteiten van deze vennootschappen in elk geval niet tot de reguliere taken van het Havenbedrijf behoren.

Ten aanzien van twee vennootschappen heeft de RvC lopende het onderzoek voor de korte termijn de volgende besluiten genomen:


1) Voor RDM-TDS onderzoekt de RvC of en hoe een eventuele doorstart kan worden gerealiseerd. De salarissen van de 51 werknemers over de maand september zullen worden betaald.


2) Voor de ss Rotterdam beziet de RvC of door (een) derde partij(en) het schip kan worden afgebouwd en geëxploiteerd. De noodzakelijke werkzaamheden aan het schip gaan voorlopig door.

Het onderzoek naar de aanwezige activa en passiva in Lamoenchi Beheer B.V. wordt voortgezet.

Het onderzoek in opdracht van de RvC zal voor 1 oktober a.s. worden afgerond.

Havenbedrijf Rotterdam
10-09-2004