Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

09-09-2004

Demonstratie werknemers metaal in Hengelo tegen kabinetsbeleid

CNV Metaal en elektro houdt samen met de andere bonden in de metaal op vrijdag 10 september een demonstratie met werknemers van bedrijven in de metaal- en elektrotechnische industrie. De demonstratie wordt gehouden in De Vier Jaargetijden, Markt 2 in Hengelo en begint om 15.00 uur.

Zoals bekend wil het kabinet vut en vervroegd pensioen door dubbele belastingheffing zo duur maken dat vrijwel alle werknemers gedwongen worden langer te werken. In de praktijk betekent het kabinetsplan dat de pensioenregeling in de metaal- en elektrotechnische industrie onuitvoerbaar wordt. Het betreft een regeling waardoor werknemers tussen hun 55ste en 70ste met pensioen kunnen. Hoe eerder men gaat, des te lager de pensioenuitkering. En omgekeerd, hoe later met stopt met werken, des te hoger de pensioenuitkering.
Verder richt de bond zijn pijlen op kabinetsbeleid om de werkweek te verlengen, regels over veilig en gezond werk (Arbowet) te schrappen, de ondernemingsraad minder wettelijke bevoegdheden te geven en de verslechtering van WAO en WW.

Nadere inlichtingen:

Henk Kolkman (bestuurder)
055 - 52 64 250