Politie Zeeland


Z-8924-2004 Hennepkwekerij Kapellebrug opgerold

De politie heeft gisteren rond 11.40 uur in de St. Janstraat in Kapellebrug een hennepkwekerij opgerold.
De kwekerij was gevestigd in een woning in de St. Janstraat. Er werden 104 hennepplanten in beslag genomen. De planten zijn gistermiddag vernietigd. De 48-jarige Hulster eigenaar van de kwekerij is proces verbaal aangezegd.


Z-8925-2004 Hennepkwekerij Hoek opgerold

De politie heeft gisteren omstreeks 11.45 uur een hennepkwekerij opgerold op een buitenperceel aan de Lovenweg in Hoek.
De politie heeft vijf planten in beslag genomen en de 52-jarige eigenaar, afkomstig uit Terneuzen, van de planten proces-verbaal aangezegd. De planten zijn vernietigd.

O-8926-2004 Aangehouden n.a.v. vernieling
Een 32-jarige Goesenaar is vannacht rond 00.10 uur in de Anthony Edenlaan aangehouden op verdenking van vernieling en discriminatie.
De man had een trottoirtegel tegen een vensterbank van een woning aangegooid en tevens de bewoner van de "vernielde" woning gediscrimineerd.


O-8927-2004 Aanhoudingen na inbraak in auto

Vannacht omstreeks 03.28 uur zijn twee jongens uit Goes aangehouden op de Oostwal en de Achterhaven in hun woonplaats.
Bij de politie was een melding binnengekomen van een inbraak in een auto. Naar aanleiding van die melding is de politie op zoek gegaan naar de vermoedelijke daders. Zij troffen twee jongens die aan het opgegeven signalement voldeden. Een van hen, een 17-jarige Goesenaar, ging er vandoor en werd op de Achterhaven in de kraag gevat. De ander, een 16-jarige Goesenaar, werd op de Oostwal ingerekend. De jongens worden nog verhoord.

Z-8928-2004 Poging zware mishandeling
In Sas van Gent, aan de Kerkhoflaan, is een poging tot zware mishandeling gepleegd.
Een 50-jarige man uit Sas van Gent was om ongeveer 21.00 uur bij een pand aan de Kerkhoflaan en betrapte daar een drietal jongens die ruiten hadden ingegooid van het pand.
De jongens renden weg nadat ze betrapt waren, eentje bleef echter staan. De man zag nog een van de jongens terugkeren naar zijn compaan en zag ze met elkaar overleggen. Hierop kreeg de 50-jarige een aantal klappen in het gezicht en hield een gescheurde lip en een pijnlijke kaak aan het voorval over. De man heeft zich onder behandeling van een arts moeten stellen.

Z-8929-2004 Controles Terneuzen en Axel
In Terneuzen en Axel zijn gisteren verschillende verkeerscontroles uitgevoerd.
In totaal werd er een bekeuring uitgeschreven voor een vervallen A.P.K.-keuring, twee voor het rijden zonder helm, drie voor het rijden zonder veiligheidsgordel en een bekeuring voor het negeren van een geslotenverklaring.