Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Aanhoudingen in verband met handel in harddrugs
Publicatiedatum: 10-09-2004

De regionale recherche van de politie Gelderland-Midden en de unit Grensoverschrijdende Criminaliteit van de koninklijke Marechaussee, hebben -in het kader van een gezamenlijk onderzoek naar drugshandel en
-uitvoer- op 4 september vijf personen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid.

In een woning in Westervoort werd een negentienjarige vrouw aangehouden. Daarnaast werden vier personen aangehouden die zich in twee auto's bevonden op de autosnelweg A12 richting Duitsland. In één auto bevond zich een 37-jarige man uit Arnhem; in de andere auto zaten drie 33-jarige mannen uit Zevenaar, Westervoort en Arnhem. In één van deze auto's werd een grote hoeveelheid cocaine aangetroffen, kennelijk bestemd voor uitvoer naar Duitsland.

De 33-jarige Arnhemmer is na verhoor heengezonden, terwijl de negentienjarige vrouw in verlengde verzekering is gesteld. De anderen zijn in bewaringgesteld.
Bij doorzoekingen in drie woningen in Arnhem, Zevenaar en Westervoort (onder leiding van de rechter-commissaris) zijn onder meer een vuurwapen en een hoeveelheid cocaïne in beslag genomen. In het kader van de ontnemingswetgeving zijn onder andere drie auto's, een motorfiets en enkele schilderijen conservatoir inbeslaggenomen. Dat betekent dat -naast het strafrechterlijke onderzoek- onderzocht wordt in hoeverre deze goederen met illegaal verkregen geld zijn aangeschaft. Indien dit wordt aangetoond, zal de officier van justitie dit ter beoordelimg aan de rechter voorleggen

Op grond van informatie uit dit onderzoek werd op 7 september een hennepplantage in een woning in Arnhem aangetroffen en ontruimd. De zeshonderd planten en dertig lampen zijn ter vernietiging in beslaggenomen.

Het onderzoek startte op basis van binnengekomen informatie; het team bestond uit circa vijftien rechercheurs.

Politie Gelderland-Midden - Divisie Justitiële Zaken Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: 026-3524721