TNT Post Groep NV

Persbericht

Nieuw hoofdkantoor TNT China in Sjanghai geopend in aanwezigheid van voltallige Raad van Bestuur TPG

10 september 2004 - Post, express en logistiek bedrijf TPG N.V. heeft vandaag zijn commitment aan China onderstreept tijdens de officiële opening van het nieuwe hoofdkantoor van TNT China in Sjanghai. De voltallige Raad van Bestuur van TPG was bij de openingsplechtigheid aanwezig, na een week waarin zij in China diverse bedrijfslocaties heeft bezocht en talrijke ontmoetingen hebben plaatsgevonden met belangrijke officials, zakelijke relaties en TNT management en medewerkers. Tijdens de openingsplechtigheid heeft Peter Bakker, voorzitter van de Raad van Bestuur van TPG, de grote lijnen geschetst van de visie van de onderneming op leiderschap, het business model van TPG en de plannen van het bedrijf in China.

Link naar de webcast.

Photo New TNT China Head Office in Shanghai Tijdens ons indrukwekkende bezoek deze week heeft de Raad van Bestuur bevestigd gezien dat China inderdaad het potentieel heeft een belangrijke aanjager te zijn voor de toekomstige wereldwijde groei van TPG, aldus Peter Bakker. Het geeft ons vertrouwen dat onze mensen in het veld voortgang hebben geboekt. De opening van ons nieuwe kantoor, gevestigd aan het prestigieuze People's Square, is vanzelfsprekend een mijlpaal. Het werkelijke verschil wordt echter gemaakt door onze mensen en hun gedrevenheid, inzet en professionaliteit voor de verdere ontwikkeling van onze activiteiten in China.

TPG heeft zijn plannen voor de uitbreiding van zijn marktleiderschap in China nader uitgestippeld. Deze zijn gebaseerd op vijf sterke bouwstenen: de mensen, de infrastructuur, de technologie, TPG-1 als bedrijfsmodel en inzet van het bedrijf voor de samenleving.

TPG heeft eerder dit jaar aangekondigd in de komende jaren tot maximaal 200 miljoen te zullen investeren. De business case is gebaseerd op een uitgebreid marktonderzoek en een gefaseerde ontwikkeling. China zal in 2010 naar verwachting de op één na grootste markt ter wereld zijn voor personenautos, en de express markt zal dan de zesde ter wereld zijn. De verwachting is dat de Chinese postmarkt snel zal groeien, waardoor enorme mogelijkheden ontstaan voor Direct Mail activiteiten. TPG verwacht dat het aantal medewerkers in China tussen nu en 2010 zal vertienvoudigen en dat het netwerk zich zal uitbreiden tot ruim 100 vestigingen die meer dan 1.000 steden zullen bedienen.

Sinds de start van de activiteiten in 1988 heeft TNT China winstgevende activiteiten opgebouwd op het gebied van logistiek en internationale express. In 2003 hebben de activiteiten van het bedrijf in China op het gebied van geïntegreerde post, logistiek en express een totale omzet gegenereerd van 250 miljoen. Het bedrijf heeft op dit moment 2.500 mensen in dienst en beschikt over een netwerk van 25 depots dat meer dan 500 steden in China bedient. TNT China heeft op dit moment zeven gateways in China: Beijing, Sjanghai, Guangzhou, Dalian, Hangzhou, Xiamen en Shenzhen. Via de joint venture met Anji is TNT China de grootste aanbieder van logistieke diensten in China voor de automobielindustrie.

TPG N.V. verleent wereldwijd, onder de twee merknamen TNT en Koninklijke TPG Post, een breed scala aan post, express en logistieke diensten. De onderneming heeft circa 160.000 medewerkers in 64 landen en is in meer dan 200 landen actief. De omzet in 2003 bedroeg EUR 11,9 miljard. TPG N.V. is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, New York, Londen en Frankfurt.