Imtech NV

Imtech Persbericht

9 september 2004

Imtech introduceert remote-service.com

Eerste totaaloplossing voor Machine-to-Machine toepassingen in Nederland

Gouda - Imtech (technische dienstverlening in Europa) introduceert als eerste in Nederland een totaaloplossing voor Machine-to-Machine (M2M) onder de naam remote-service.com. Machine-to-Machine toepassingen worden ondermeer door de Gartner Group aangemerkt als de sleutel tot succes in de nieuwe economie.

Deze totaaloplossing faciliteert een breed scala aan bedrijfsprocessen, zoals het op afstand monitoren van apparatuur, diagnostiek van machinegedrag, besturing op afstand en data-acquisitie. Beheer en toegang van apparatuur is mogelijk vanaf elke willekeurige locatie, waarmee remote-service.com zorgt voor een hoger gebruikersgemak, lagere vervoerskosten en daarmee minder milieubelasting. Verder optimaliseert deze totaaloplossing de actualiteit van data en de kwaliteit van geleverde diensten, bijvoorbeeld door een betere up-time van apparaten. Imtech richt zich met deze oplossing op producenten van machines, service-organisaties, de zorg, overheidsinstellingen en de utiliteitsmarkt.

Als system integrator heeft Imtech ICT de remote-service.com oplossing gerealiseerd in de vorm van een apparaat, de Connectivator. Verder levert Imtech ook de hosting faciliteit en de webbrowser toepassing. Imtech is sinds kort Mobile Solution Partner van KPN en heeft de remote-service.com oplossing samen met KPN ontwikkeld. KPN zorgt voor een stabiel mobiel datanetwerk.