EGT

EGT lanceert eerste DVB-ASI/IP Encoder gebaseerd...

EGT lanceert eerste DVB-ASI/IP Encoder gebaseerd op DSP voor internationale markten

ATLANTA en AMSTERDAM, Nederland, September 9/PRNewswire/ --


- EGT demonstreert beste van Class Video Quality op IBC 2004

EGT, Inc. (IBC stand 3.110), een opkomend leider in digitale videotechnologie, kondigde vandaag de internationale lancering van de EGT Professional Video Encoder aan. Dit apparaat levert superieure kwaliteit aan Digital Video Broadcasting-Asynchronous Serial Interface / Internet Protocol (DVB-ASI/IP) video en gebruikt 30% minder bandbreedte dan de sectorleiders op het gebied van codeerapparaten voor digitale video. Gebouwd op een Digital Signal Processor (DSP) platform bevat dit eerste, volledig programmeerbare MPEG-2-encoder de meest geavanceerde videoalgoritmes op de markt.

Naast het bevorderen van superieure videokwaliteit maakt de DSP-kern het voor EGT mogelijk operators gemakkelijke toegang tot nieuwe kenmerken en functies te bieden via snelle software-updates. Bovendien levert de DSP-kern een simpele overgang naar toekomstige compatibiliteit met HDTV en AVC. EGT toont zijn MPEG-2-encoder op de IBC 2004, stand 3.110 te Amsterdam.

Door verbetering in het coderen van kernalgoritmes heeft EGT MPEG-2 videokwaliteit naar een hoger niveau gebracht, terwijl de bandbreedtevereisten werden verlaagd. EGTs PicturePerfect compressiemotor optimaliseert continu de snelheidsregeling, bewegingsschatting en ruisfilterparameters gebaseerd op de inhoud, wat resulteert in de beste videokwaliteit op de markt vooral op lagere bitsnelheden.

'We zetten ons in om operators de beste codeerplatformen op de markt te bieden. Onze programmeerbare encoder omvat regionaal de juiste kenmerken, en ons internationaal partnernetwerk levert uitstekende lokale dienstverlening en ondersteuning,' merkte uitvoerend directeur van EGT Greg Nicholson op.

De heer Thomas Muhlethaler, president van Adrenio GmbH, een bedrijf gespecialiseerd in digitale platformmigratie voor Europese operators, zei: 'EGTs nieuwe encoder bespaart operators veel bandbreedte zoals beloofd door H.264 en MPEG-4, zonder de netwerkopheffing en kosten die gemaakt worden bij een volledige netwerkomzetting. Veel operators willen de bandbreedte-efficiëntie en winst van hun MPEG-2-netwerken nu maximaliseren, terwijl ze deze markt nauwgezet volgen om eerdere pogingen van H.264 en MPEG-4-producten en diensten in de gaten te houden.'

EGTs unieke cascadeproces van het codeerapparaat vereenvoudigt het veelvoudige proces en levert een kosteneffectievere integratie met downstream multiplexers. Tot 16 kanalen kunnen in het cascadeproces opgenomen worden, waarbij het gecombineerde signaal direct in de multiplexer of videoserver gevoed wordt in een enkele transportstroom met vele programma's. Hierdoor kan het aantal multiplexers gereduceerd worden, wat grotere flexibiliteit voor sttellingconfiguraties oplevert

EGTs nieuwe encoder stroomlijnt digitale omzetting en nieuwe dienstverleningsvoorziening op de volgende belangrijke manieren:


- Lagere bitsnelheden staan tot 30% meer kanalen per slot toe, met
superieure videokwaliteit

- Simultane ASI en IP-uitvoeren ondersteunen het blijvende resultaat en
ethernet-netwerken

- Compacte pakketten, 2 kanalen per stellingeenheid, ontlasten de
stellingruimte

- 48 Watt stroom per kanaal - helft van de concurrenten - verlaagt
werkingskosten

- Cascadeproces van het apparaat tot 16 kanalen verlaagt de kosten per
stroom. Levert verbeterde flexibiliteit voor netwerkconfiguraties en
vermindert de vereisten voor multiplexers.

- Opwaardeerbaar DSP-platform en direct omzetbare modules verzekeren
toekomstige compatibiliteit

- Alle nodige invoer/uitvoerstandaards (SDL, AES/EBU, analoog) bij de
prijs inbegrepen

EGT kondigde ook aan dat Cogeco Cable Inc., de vierde grootste kabelexploitant in Canada, EGT MPEG-2 Digital Video Encoders heeft aangekocht, voor een waarde van meer dan een miljoen Amerikaanse dollars. Cogeco koos voor de codeerapparaten van EGT om zijn doelstelling te ondersteunen de videokwaliteit en kanaalefficiëntie over het netwerk te optimaliseren. Het bedrijf wil hooggewaardeerde digitale dienstverlening op de markt brengen, waaronder High-Definition TV (HDTV) dat deze lente wordt gelanceerd. Cogeco heeft ook een van de hoogst beschikbare snelheden voor Video on Demand (VOD) van alle operators in Noord-Amerika en levert diensten aan meer dan 85% van de huishoudens.

Daarnaast kondigde EGT een aantal andere succesvolle installaties van encoders aan, waaronder grote verkopen aan Persona Communications en Mountain Cablevision. Deze kabelexploitanten hebben EGTs innovatieve encoders in hun simulcastnetwerken ingezet.

EG Technology, Inc., houdt hoofdkantoor te Atlanta in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft de kerntechnologie van videocompressie verder ontwikkeld en maakt digitale video codeerapparaten die videosignalen van professionele kwaliteit op een zeer lage bitsnelheid verspreiden naar huishoudens. Het bedrijf is een privé-onderneming gesteund door industrieleidende investeerders en heeft met succes producten in breedbandsystemen van leidende operators verkocht en geïntegreerd in heel Noord-Amerika en andere landen wereldwijd. Voor meer informatie, kunt u bellen met +011-404-591-4800 of de website bekijken op http://www.egtinc.com.

EG Technology (R) is een geregistreerd handelsmerk en PicturePerfect (SM) is een geregistreerd servicemerk van EG Technology, Inc. Alle andere handelsmerken zijn het bezit van hun respectieve eigenaren.

Website: http://www.egtinc.com

Source: EGT, Inc.

Lucy Henner van EGT, Inc., +1-404-284-5597, of lhenner@egtinc.com

10 sep 04 08:37