Politie Friesland

Politieberichten van 9/9 13.00 uur t/m 10/9 07.00 uur

Fryslân 10-09-2004 - Voor informatie kunt u tijdens kantoordagen van 07.00 t/m 15.00 uur terecht bij Bureau Communicatie via telefoonnummer 0900-8844.

Noordwolde: vernieling, aanhouding verdachte

Op donderdag om 17.00 uur kreeg de politie een melding van een vernieling van een raam aan een woning aan de Nieuwstraat. Een 42-jarige inwoner uit Den Haag wilde de 52-jarige bewoonster spreken. Die deed echter de deur niet open waarop de verdachte een raam vernielde en de woning naar binnen ging. De bewoonster was inmiddels haar huis uitgegaan. De politie heeft de verdachte in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De oorzaak van het incident ligt in de relationele sfeer.

Heerenveen: winkeldiefstal, aanhouding verdachte

Op donderdag om 19.30 heeft er een winkeldiefstal plaatsgevonden in een winkel aan de Dracht. Personeel van de winkel hield een 17-jarige verdachte uit Heerenveen in bedwang. Zij hadden de verdachte betrapt bij de diefstal van fietsverlichting. De verdachte had om zich heen geslagen en bedreigde een medewerker van de winkel met de dood. De politie heeft de verdachte aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Een 38-jarige inwoner uit Leeuwarden heeft aangifte bij de politie gedaan.

Wergea: vernieling, aanhouding twee verdachten

Op donderdag om 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er ingebroken zou worden in een leegstaande boerderij aan de Kleine Buren. De politie trof in het pand twee verdachten aan. Zij hadden de voordeur van de boerderij met geweld opengebroken. De politie heeft een 58-jarige verdachte uit Wergea en een 24-jarige verdachte uit Westzaan aangehouden voor vernieling en meegenomen naar het politiebureau. Het gereedschap dat de verdachten bij zich hadden is in beslaggenomen.

Leeuwarden: uitslaande brand bejaardentehuis

Op donderdag om 20.15 uur kreeg de politie een melding van een uitslaande brand in een bejaardentehuis aan de Dirk Zeperweg. Er was sprake van sterke rookontwikkeling. Personeel van het bejaardentehuis en de politie hebben de eerste, tweede en derde verdieping ontruimd. De bewoners werden naar de grote zaal gebracht. De brandweer bluste het vuur en gaf al snel het sein brandmeester. Niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is dat vermoedelijk een bewoner een brandend voorwerp aan heeft laten staan in zijn woning. De bewoner was zelf niet in de woning toen de brand uitbrak.

Haulerwijk: insluiping

Op donderdag tussen 14.15 en 17.45 uur heeft er een insluiping plaatsgevonden in een woning aan de Dokter Beumerstraat. De 70-jarige bewoonster was de middag weg en had vergeten de deur op slot te doen. Men heeft gouden sieraden uit de woning weggenomen. De vrouw heeft aangifte gedaan bij de politie.

Heerenveen: diefstal geld, aanhouding verdachten

Op donderdag om 21.30 uur kreeg de politie een melding van diefstal van geld uit een kluis in een uitgaansgelegenheid aan de Oude Koemarkt. De politie kreeg door dat de verdachten ervan door waren gegaan en met twee autos reeds op de Aengwirderweg bij Luinjeberd reden. De autos stonden hier stil waarop de politie drie verdachten kon aanhouden. De politie heeft de verdachten, een 27-jarige inwoner uit Elahuizen, een 27-jarige inwoner uit Leeuwarden en een 24-jarige inwoner uit Heerenveen meegenomen naar het politiebureau. In de autos trof de politie twee papiertjes met cocaine aan en het gestolen geld. Na verhoor zijn beide 27-jarige verdachten in vrijheid gesteld. De 24-jarige verdachte is ingesloten.

Fryslân: overzicht inbeslagname radardetectoren

Door het team Fryske Diken zijn in de maand augustus 17
radardetectoren inbeslaggenomen bij bestuurders van motorvoertuigen. In totaal zijn er 97 detectoren inbeslaggenomen. De controles op de radardetectoren vinden plaats tijdens de normale surveillances.

Fryslân: rijden onder invloed

Achtereenvolgens plaats, datum, tijd, personalia, promillage en eventuele bijzonderheden.

* Sneek, Alexanderstraat, donderdag 18.20 uur, 44-jarige automobiliste uit Uitwellingerga, 1045 ug/l, rijbewijs is ingevorderd.

* Leeuwarden, Rengerslaan, vrijdag 00.10 uur, 22-jarige automobilist uit Leeuwarden, 290 ug/l, rijverbod van twee uren. De automobilist reed achteruit waarna hij met de achterzijde van zijn auto in het gras kwam en in de slip raakte waarna de achterzijde van zijn auto in het water terecht kwam.

* Gorredijk, Nieuwstraat, vrijdag 00.55 uur, 27-jarige automobilist uit Gorredijk, 995 ug/l, rijbewijs is ingevorderd.

* Veenwouden, De Zwette, vrijdag 01.40 uur, 26-jarige automobilist uit Hurdegaryp, 445 ug/l, rijverbod van vier uren.