Ingezonden persbericht


Portland Europe introduceert RelayFax 6 met CAPI 2-ISDN-support

Met onder andere verbeterde snelheid, compatibiliteit en integratie

Zoetermeer, 10 september 2004 - Softwaredistributeur Portland Europe introduceert RelayFax 6, de nieuwste faxserversoftware van het Amerikaanse Alt-N Technologies. Het complete, handige pakket is voorzien van uitgebreide ondersteuning voor ISDN-faxapparaten. RelayFax 6 is vanaf vandaag te downloaden op www.portland.nl. Het pakket is speciaal ontworpen voor ondernemingen die over weinig of geen getrainde IT-medewerkers beschikken. De software combineert opties voor professionals met het gebruiksgemak voor beginners. RelayFax 6 is zeer schaalbaar voor omgevingen met meervoudige-serverapplicaties.

RelayFax 6, de omvangrijke upgrade van het populaire faxpakket, is gratis voor RelayFax-licentiehouders met een actuele upgradebescherming. Zowel huidige als nieuwe gebruikers kunnen de software via www.portland.nl downloaden. RelayFax-gebruikers, en de Europese gebruikers in het bijzonder, vroegen om bredere ISDN-faxondersteuning, vertelt George van Brugge, algemeen directeur van Portland Europe. De nieuwste versie van RelayFax bevat de gevraagde functionaliteit plus een grote hoeveelheid extra verbeteringen.

ISDN-hardwarestandaard

RelayFax 6 ondersteunt ISDN-faxhardware door gebruik te maken van de Common ISDN API 2 (CAPI 2)-standaard, die wordt gehanteerd door de meeste grote producenten van ISDN-hardware. Het ontwerp van de client -server van RelayFax stelt gebruikers in staat faxhardware via netwerken zoals LAN s, WAN s en internet te delen. Servers draaien op één of meer computers met faxmogelijkheden, clients op zowel lokale als remote desktop- of notebookmachines. RelayFax integreert faxen met het netwerk door facsimile s via de meeste e-mailservers te verzenden. Dit geldt in het bijzonder voor MDaemon, Alt-N s eigen e-mailserver. Naast de CAPI 2 ISDN-support, bevat deze versie van RelayFax verbeteringen op het gebied van snelheid, kwaliteit, hardwarecompatibiliteit, administratieve functies en integratie van het Windows-faxvoorblad.

Faxsnelheid en -kwaliteit

De aanzienlijke snelheids- en kwaliteitstoename is te danken aan verbeteringen onder de motorkap , zoals het scheiden van de gebruikersinterface en de faxprocessingfuncties. Hierdoor kan RelayFax nu berichten met de hoogst mogelijke snelheid verzenden én ontvangen. Voor de eindgebruiker is faxen even snel als printen of e-mailen. Bovendien bieden de nieuwe processingopties meer controle over het formaat en de compressie van TIFF-beelden. Voor kwaliteit en gebruiksgemak kan er voor de faxverzending nu ook gebruik worden gemaakt van de PNG- en PDF-bestandsformaten. Ook werkt RelayFax met de industriestandaard ECM (Error Correction Mode).

Windows-compatibel

De RelayFax-server is compatibel met Windows-computers die voorzien zijn van de standaardfaxkaarten en de met het netwerk verbonden stand-alone faxapparaten. De ondersteunde hardware is volgens de CAPI 2-standaard uitgebreid naar single- en dual-channel ISDN-modems. Faxrouting van Direct Inward Dialing (DID)-lijnen naar gespecificeerde gebruikers is een andere in RelayFax 6 ingebouwde optie. Routingregels kunnen DID-eigenschappen gebruiken om de faxprocessing te controleren. Ook kan een station-ID (CSID) worden geselecteerd op basis van een DID-nummer. Voor DID-routing is DID-geschikte hardware vereist. Door het voortbrengen van unieke beltonen kan RelayFax, afhankelijk van de toon, oproepen beantwoorden of weigeren. Een inkomende telecommunicatielijn kan meerdere tonen gebruiken om verschillende typen oproepen te onderscheiden.

Meer opties, meer controle

RelayFax 6 heeft een verbeterde grafische gebruikersinterface met meer opties voor het op maat snijden van het faxproces op de persoonlijke behoeften van onderneming en medewerkers. Zo kan met de OCR-functie een document op faxnummers worden gescand en deze vervolgens gebruiken voor routing. Daarnaast heeft RelayFax 6 meer controle over faxmodems, inclusief communicatiepoorten, transmissiesnelheden en speakervolumes. Bijkomende optie is de ondersteuning van het gebruik van .COV-faxvoorbladen voor Windows 2000 en XP. RelayFax 6 blijft ook geschikt voor de .CPE-voorbladen.

Veel verbeterde details

De nieuwe versie van RelayFax bevat veel verbeterde details, waaronder de volgende:


* Standaardiseren van de onderwerpregels van ontvangen faxen door het gebruik van macro's als $REMOTEID$, $PAGECOUNT$ en $RECIPIENTNAME$.
* Decoderen enkelvoudige berichten als bijlagen, mits ze enkelvoudig zijn en geen afwijkend contenttype hebben.
* Controleren van de tekstoutput in faxkoppen en tekstbijlagen.
* Beheren van RelayFax via de Terminal Server.
* Ondersteunen Automatic Document Feeders (ADF).
* Toevoegen langere dataformaten aan faxkoppen door gebruik van een macro.
* Refereren aan faxapparaten door middel van karakteristieke codes als COM1, CAPI1, BT1 of GL1.
* Invoegen faxkoppen in ontvangen TIFF-beelden.
* Nummer kiezen via pulse als modemoptie.

* Toestaan minimum dialing digits om eenvoudig faxen naar nummers met een interne extensie mogelijk te maken.

Flexibele faxen via client

De client-gebruikers van RelayFax kunnen overal ter wereld faxen van hun computers naar hun faxmachines. Dit is te realiseren door het gebruik van e-mailberichten en bijlagen. Er kan op vier manieren worden gefaxt:


* E-mailbericht: maak een bericht op een computer die e-mail kan verzenden en stuur het door naar een RelayFax-account als fax@yourdomain.net. RelayFax stuurt de faxen vervolgens door naar de ontvangers.
* E-mailbijlage: voeg een bijlage toe aan een e-mail en zend deze naar een RelayFax-account. Dit werkt ook vanaf iedere computer die e-mail kan verzenden.
* RelayFax-client-bericht of scan: open de RelayFax-client op een Windows-computer, voer een bericht in en zend deze naar een RelayFax-account. De client-software zorgt voor het scannen en het verzenden van de geprinte pagina's.
* Print naar fax: print een document vanuit een willekeurige Windows-applicatie met de RelayFax Printer Driver. Die verzendt een faxbare kopie van het document naar een RelayFax-account.

Gebruikers kunnen hun faxen in diverse beeldformaten per e-mail ontvangen, inclusief PDF, PNG and TIFF.

Meertalige clients

De RelayFax-clients zijn in diverse talen leverbaar, zoals: Tsjechisch, Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Koreaans, Nederlands, Russisch, Spaans en Zweeds.