Gemeente Voorschoten

Persberichten - Aanmeldingen Vrijwilligersmarkt 2004

Uitgebracht op: dinsdag 25 mei 2004

Op zaterdag 11 september 2004 wordt tijdens het Weekend van Voorschoten voor de vierde keer een Vrijwilligersmarkt georganiseerd. De organisatie is in handen van de heren Knijnenburg en Utermark en mevrouw Koemans, met ambtelijke en financiële ondersteuning van de gemeente Voorschoten. Vrijwilligersorganisaties kunnen zich tot uiterlijk 1 juli 2004 aanmelden voor deelname aan de Vrijwilligersmarkt met het aanmeldingsformulier dat hen is toegezonden.

Gezien de grote belangstelling voor de Vrijwilligersmarkt in de voorgaande jaren, verwachten de organisatoren ook dit jaar weer een brede blik te kunnen bieden op het Voorschotense verenigings-leven. In totaal zijn 60 kramen gereserveerd. De kramen komen zo veel mogelijk te staan in de Schoolstraat en op een gedeelte van het Treubplein. Voor organisaties die een demonstratie willen geven, worden (bij voldoende belangstelling) ruime plekken gereserveerd in de Voorstraat. Evenals vorig jaar worden de kramen aan de vrijwilligersorganisaties uit Voorschoten kosteloos beschikbaar gesteld. De organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor de inrichting en bemanning van de kraam.

Prijzen voor originele kramen
De organisatie stelt drie prijzen beschikbaar voor de kramen waarin op originele wijze het vrijwilligerswerk wordt gepresenteerd. De deelnemers krijgen hierover meer informatie toegezonden nadat zij zich voor de Vrijwilligersmarkt hebben aangemeld. Bij de inrichting van hun kramen of bij hun wervende activiteiten op de Vrijwilligersmarkt kunnen de verenigingen aansluiting zoeken bij het thema van het Weekend van Voorschoten. In 2004 is dit thema merk toch hoe sterck.

Aanmelden voor 1 juli 2004
Aan de circa 180 actieve vrijwilligersorganisaties in Voorschoten zijn aanmeldingsformulieren voor deelname aan de Vrijwilligersmarkt toegezonden. Vrijwilligersorganisaties die het formulier niet hebben ontvangen, kunnen dit opvragen bij de organisatie van de Vrijwilligersmarkt. De aanmelding dient uiterlijk 1 juli 2004 bij de organisatie binnen te zijn, zodat de kramen kunnen worden ingedeeld.

Weekend van Voorschoten
De Vrijwilligersmarkt maakt onderdeel uit van het Weekend van Voorschoten. Zoals gewoonlijk biedt het weekend een breed en gevarieerd programma met uiteenlopende activiteiten, die naast elkaar plaatsvinden. Zo valt de Vrijwilligersmarkt samen met de Open Monumentendag, bieden winkeliers op zaterdag hun waren eveneens in kramen aan en wordt ook de muziekdag op die dag van het Weekend van Voorschoten gehouden.

Vragen, opmerkingen en aanmeldingen
Voor vragen, opmerkingen of aanmeldingsformulieren kunt u terecht, bij voorkeur via e-mail, bij robknijnenburg@hotmail.com of utermarkroel@hetnet.nl. Indien u niet over e-mail beschikt, kunt u zich ook telefonisch melden bij de heer Knijnenburg op telefoonnummer: (071) 5768 580.


- einde bericht -