Politie Zeeland


O-8953-2004 Ongeluk met "geleende" scooter

Twee meisjes, afkomstig uit de gemeente Tholen (14 jaar) en Bergen op Zoom (15 jaar), hebben gisteren rond 15.14 uur de scooter van een vriendinnetje geleend.
Zij deden dit zonder toestemming van dat vriendinnetje en in dit geval bleek dat niet zonder pech, want de twee reden tegen een sierhek van een woning aan de Zuidsingel in St. Maartensdijk. De twee raakten door de aanrijding gewond en zijn naar de dokter overgebracht.
Het 14-jarige meisje liep een ontwricht been op en haar knie moest worden gehecht, de 15-jarige heeft een hersenschudding. Door de aanrijding zijn het sierhek en de snorfiets beschadigd.

Z-8954-2004 Verkeersongeval na achtervolging
Gisteren rond 16.47 uur reed een surveillerende agent op de Kennedylaan in Terneuzen en wilde hij een personenauto aan een controle onderwerpen.
Hij gaf de bestuurder van de auto, een 24-jarige Terneuzenaar, een stopteken. De man negeerde het stopteken en begon harder te rijden. Hierbij probeerde hij een auto in te halen, waarbij hij de in te halen auto schampte. Hierdoor verloor de bestuurder de macht over het stuur en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Hierna ging de bestuurder van de auto er vandoor. Zijn 21-jarige Terneuzense bijrijdster klaagde over een pijnlijke schouder en is met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Later bleek dat zij een gekneusde arm heeft overgehouden aan het ongeval. De bestuurder krijgt een proces-verbaal voor het verlaten van de plaats van een ongeval en het negeren van een stopteken.

W-8955-2004 Verkeersongeval Middelburg
Gisteren omstreeks 16.48 uur heeft op de Torenweg in Middelburg een aanrijding plaatsgevonden tussen een bedrijfsauto en een bromfiets.
De automobilist, een 31-jarige Belg, gaf de bestuurster van de brommer, een 17-jarige Middelburgse, geen voorrang terwijl zij op een voorrangsweg reed. De auto is niet beschadigd, de brommer is beschadigd aan de voorzijde.

W-8956-2004 Dodelijk verkeersongeval A58
Ter hoogte van Arnemuiden, op de A58, heeft vannacht rond 03.13 uur een eenzijdig ongeval plaatsgevonden.
Een 22-jarige man uit Arnemuiden is met zijn auto door onbekende oorzaak van de weg geraakt en in een sloot terecht gekomen. De man is ter plaatse overleden.

O-8957-2004 Doorgereden na beschadiging slagboom
De bestuurder van een vrachtwagen is gisteren rond 19.19 uur doorgereden nadat hij een slagboom van de Grevelingensluis in Bruinisse eraf had gereden.
De slagbomen waren naar beneden aan het gaan en de bestuurder van de vrachtwagen heeft toch nog geprobeerd door de slagbomen te rijden. Dit lukte hem, maar hierbij vernielde hij wel een van de slagbomen. De identiteit van de bestuurder is tot op heden onbekend.