Politie Groningen

Persberichten zaterdag 1 september 2004

Provincie Groningen 11-09-2004 -

Alteveer: drie mannen aangehouden voor bedreiging en vernieling Een 18-jarige inwoner van Stadskanaal en twee kompanen van 19 en 24 jaar oud uit Musselkanaal, zijn vrijdagnacht aangehouden voor bedreiging en vernieling. De drie brachten een bezoek aan een inwoner van Alteveer waar ze het achterraam van een auto van een 34-jarige inwoner van Harderwijk die op het adres aan de Iepenlaan op bezoek was, vernielden. Tevens werd de bezoeker bedreigd met de dood. Omdat deze op verzoek van het drietal niet naar buiten kwam, deelden ze mede, dat ze over een half uur terug zouden komen. Inmiddels was de politie gewaarschuwd en toen het drietal weer met de auto bij hetzelfde adres arriveerde werden ze na een korte achtervolging aangehouden. Ze zijn voor nader onderzoek ingesloten. Waarschijnlijk speelt een conflict die betrokkenen enige tijd geleden met elkaar hadden een rol.

Scheemda: motorrijder gewond na ongeval A7
Een 48-jarige motorrijder uit Sappemeer is vrijdagavond gewond geraakt nadat hij op de A7 bij Scheemda onderuit was gegaan. Hij was aanspreekbaar en is met onbekend letsel overgebracht naar een ziekenhuis in Groningen. Hoe het ongeval is ontstaan moet nog worden uitgezocht. Aan de hand van het eerste onderzoek werd duidelijk dat de motor die met een niet al te hoge snelheid reed plotseling was begonnen te slingeren, waarna deze onderuit ging. Er waren geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken.

Heiligerlee: auto tegen boom
De auto van een 63-jarige inwoonster van Beerta raakte vrijdagmiddag totaal vernield toen deze op de Provincialeweg N964 bij Heiligerlee tegen een boom botste. De bestuurster en haar 34-jarige zoon die bij haar in de auto zat, raakten daarbij gewond. Ze zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Winschoten. De oorzaak van het ongeval blijft een beetje onduidelijk. De vrouw kwam plotseling op de linkerweghelft terecht. Haar zoon die dit bemerkte corrigeerde en trok aan het stuur. Daardoor raakte de auto onbestuurbaar en botste tegen de boom. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd.

Ter Apel: Automobiliste wil iets oprapen; auto tegen boom Een 58-jarige automobiliste uit Ter Apel is vrijdagmiddag gewond geraakt, nadat ze op de Koningstraat bij haar woonplaats met haar personenauto tegen een boom botste. Ze wilde iets oprapen uit de auto, maar lette daardoor onvoldoende op. Ze raakte de controle over het voertuig kwijt en kwam tegen de boom tot stilstand. Ze is met zware kneuzingen overgebracht naar het ziekenhuis in Stadskanaal waar ze een nacht ter observatie werd opgenomen. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Rottum: proces-verbaal voor verbranden stoppelveld
Een 55-jarige inwoonster van Zuidwolde heeft vrijdagavond een proces-verbaal gekregen voor het verbranden van circa 300 meter gemaaid tarwe. Ze verklaarde dat ze twee stroken stro die niet waren geperst wilde verbranden. Dit was enigszins uit de hand gelopen. Het veld lag direct tegen de bebouwing van Rottum en door de wind trok de rook gedeeltelijk over het dorp.

Delfzijl: bromfietser gewond door botsing
Een 45-jarige bromfietser is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de Kustweg in Delfzijl in botsing kwam met de auto van een 24-jarige inwoner van Delfzijl die ter plaatse afsloeg de Uitwierderweg op. De automobilist had de bromfietser niet gezien, omdat deze achter een auto vandaan kwam die achter hem reed. De bromfietser is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Delfzijl.

Groningen: man rijdt onder invloed van drugs
De politie heeft vrijdagnacht bij een 19-jarige automobilist uit Harkstede bloed laten afnemen voor onderzoek naar diens drugsgebruik. Hij werd gecontroleerd op de Gelkingestraat. Bij de agenten maakte hij de indruk dat hij onder invloed was van drugs of een andere stof. In een van zijn zakken werden 8 XTC-pillen aangetroffen. Aan het politiebureau werd vervolgens door een arts bloed afgenomen voor nader onderzoek. De pillen werden inbeslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: jonge bromfietsdieven aangehouden
De politie heeft vrijdagavond drie jeugdige Stadjers van 15 en 16 jaar aangehouden voor het stelen van een bromfiets. De politie werd getipt over de diefstal die plaatsvond op het Boterdiep in de stad. Toen de politie verscheen gingen de jongens er hardlopend vandoor. Ze konden even later worden aangehouden. Ze zijn na verhoor aan de ouders overgedragen.

Groningen: Man aangehouden voor bedreiging
De politie heeft vrijdagavond een 35-jarige Stadjer aangehouden voor bedreiging van zijn ex-vriendin. Hij drong op het Boterdiep de zaak binnen waar de vrouw werkte en bedreigde haar met de dood. Om erger te voorkomen werd de man onder controle gebracht door andere medewerkers van de zaak die de man vervolgens vasthielden tot de komst van de politie. De man is voor nader onderzoek ingesloten.

Groningen: aanrijding op oversteekplaats
Een 58-jarige inwoner van Groningen is vrijdagmiddag aangereden door een 31-jarige motorrijder uit Groningen op de oversteekplaats van de Petrus Campersingel bij de L.J. Zielstraweg in Groningen. De motorrijder die daardoor ten val kwam brak daarbij zijn sleutelbeen. De voetganger kwam met de schrik vrij. Het ongeval ontstond toen de motorrijder een aantal stilstaande autos voorbijreed en de voetganger pas op het laatste moment zag. Hij kon toen niet meer remmen.

Groningen: fietser gewond
Een 20-jarige fietser uit Groningen is vrijdagmiddag gewond geraakt toen hij op de kruising Wilgenpad met de Eikenlaan in Groningen in botsing kwam met de auto bestuurd door en 20-jarige inwoner van Haren. De fietser stak de kruising vanaf het Wilgenpad over en verleende geen voorrang aan de automobilist. Hij werd vol geraakt en is met hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Alcohol en verkeer
Een 38-jarige automobilist uit Groningen moest vrijdagnacht zijn rijbewijs inleveren in verband met het rijden onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden op de Kleine Peperstraat in de stad. Omdat hij niet in staat was een goede blaastest te doen werd bij hem bloed afgenomen voor nader onderzoek in het laboratorium. Tevens moest een 27-jarige Stadjer zijn rijbewijs inleveren. Hij werd gecontroleerd op de Oosterstraat, nadat hij met veel bravoure zijn auto daar parkeerde. Een 24-jarige automobilist uit Groningen kreeg in leek een bekeuring voor het rijden onder invloed. Tevens bleek dat hij reed tijdens een rijontzegging. Deze keer kwam hij minimaal over de limiet met 0.6 promille. Het was voor hem echter al de 8e keer in twee en half jaar tijd. Een 45-jarige automobilist uit Tolbert werd aangehouden op de Samuel Leviestraat IN leek. Hij bleek 1.3 promille alcohol in zijn bloed te hebben.

Snelheidscontroles
Op de Smeerling bij Onstwedde werden vrijdagvrijdagavond 50 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reden er 10 te hard. De hoogst genoteerde reed 139 km /u waar maximaal 80 was toegestaan. Deze automobilist, een 26-jarige Haarlemmer mocht zijn rijbewijs inleveren. Op de Provincialeweg N963 bij Borgercompagnie (60 km/u) werden vrijdagmorgen 175 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 6 te hard (hoogste 108 km/u). Op de Provincialeweg N360 in Ten Boer (50 km/u) werden 1337 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 88 te hard.