Politie Zeeland


W-8958-2004 Verkeersongeval Vlissingen

Op de Kenau Hasselaarstraat in Vlissingen heeft gisteravond rond 21.02 uur een aanrijding plaatsgevonden.
De 20-jarige Zierikzeese bestuurster van een personenauto reed vanaf de Spuikomweg rechtsaf de helling op naar de Kenau Hasselaarstraat. Omdat zij schrok van een fietser die voor haar auto langs reed, remde zij en reed met haar auto een stukje achteruit. Door deze manoeuvre botste zij met haar auto tegen een achter haar rijdende personenauto van een 41-jarige vrouw uit de gemeente Veere. Beide auto's beschadigden door de aanrijding.


Z-8959-2004 Mishandeling na onenigheid over verkeerssituatie

Op de N61 ter hoogte van Ijzendijke reed gisteravond rond 21.34 uur een 22-jarige automobilist uit Kleve (D) achter een trekker met aanhanger die geladen was met uien.
Volgens de verklaring van de 22-jarige rolde op een gegeven moment een ui van de berg en deze kwam terecht op de voorruit van de auto van de Duitser. Hierdoor ontstond er een ster in de voorruit. De man is achter de trekker aangereden om met de bestuurder hiervan gegevens uit te wisselen om een en ander op te lossen middels wederzijdse verzekeringen. De Duitser heeft de bestuurder van de trekker aangesproken en deze kreeg vrijwel meteen versterking van twee companen. Er ontstond een discussie tussen beide bestuurders en op een zeker moment heeft de bestuurder van de trekker de 22-jarige in een wurggreep genomen. De Duitser is hierop in zijn auto gaan zitten en weggereden. De bestuurder van de trekker is nog niet verhoord. De politie neemt de zaak verder in onderzoek.

W-8960-2004 Ruiten ingegooid van personenauto
In de Grevelingenstraat in Oost Souburg zijn de ruiten van een personenauto ingegooid.
Dit gebeurde gisteravond rond 22.12 uur. Door getuigen zijn de daders van de vernieling gezien en zij zijn later aangehouden in de Kanaalstraat in Oost Souburg. De daders betreffen een 32-jarige vrouw uit Oost Souburg en een 30-jarige plaatsgenoot. Zij worden nog gehoord. De 41-jarige eigenaar van de auto is later ook nog aangehouden, omdat hij bedreigingen had geuit aan het adres van de twee verdachten.

Z-8961-2004 Harddrugs
Bij een 15-jarige jongen uit Axel is gisteravond rond 23.07 uur een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.
De jongen is aangehouden in de Cloosterstraat in Kloosterzande met twee (vermoedelijk) xtc-pillen op zak. De jongen wordt doorgestuurd naar bureau HALT.

W-8962-2004 Mishandeling Vlissingen
In een cafe aan de Nieuwendijk in Vlissingen is gisteravond rond 23.00 uur een 18-jarige barkeeper mishandeld.
De jongen kreeg een woordenwisseling met een bezoeker van het cafe. Hierop haalde de bezoeker uit naar de jongen en sloeg hem met zijn vuist in het gezicht. De barkeeper heeft een scheurtje naast zijn oog opgelopen door de klap.