Binnensticht 11.35 uur

Utrecht 11-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Verkeersongeval met letsel

ZEIST Bij een verkeersongeval op de kruising van de Kwikstraatlaan met de Leeuweriklaan op vrijdag 10 september, om 15.25 uur, is een 36-jarige inwoner uit Zeist gewond geraakt.

De man zat als inzittende in een personenauto die bij een uitwijkmanoeuvre op een boom botste. Volgens de 20-jarige bestuurder, ook een inwoner uit Zeist, moest hij uitwijken omdat hij geen voorrang kreeg van een 23-jarige automobilist uit Zeist die rechtsaf de Kwikstaartlaan inreed.

De passagier werd met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie heeft een onderzoek naar de toedracht ingesteld.

Verkeerscontrole

ZEIST Bij een verkeerscontrole op de Utrechtseweg en de Dreef heeft de politie op vrijdag 10 september, om 16.00 uur, elf bekeuringen uitgeschreven.

De meeste boetes werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Andere bekeuringen betroffen het niet-handenvrij bellen met de mobiele telefoon, onjuist bevestigde helm en niet kunnen tonen van het rijbewijs.

Snelheidscontroles

ZEIST/DRIEBERGEN-RIJSSENBURG Bij een tweetal snelheidscontroles op de Oranje Nassaulaan in Zeist en de Langbroekerdijk in Driebergen-Rijssenburg zijn vrijdag 10 september, tussen 14.40 en 16.50 uur, 42 bekeuringen uitgeschreven voor overschrijding van de maximum toegestane snelheid.

In Zeist was de hoogst gemeten waarde 93 kilometer per uur, waar 50 kilometer gereden mag worden. In Driebergen-Rijssenburg was 91 kilometer de hoogst gemeten snelheid. Hier is het toegestaan om 60 kilometer per uur te rijden.