Eemland noord 11.30 uur

Utrecht 11-09-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Man aangehouden voor vernieling op station Baarn

BAARN Het horecakoppel van de politie heeft op vrijdag 10 september, om 22.55 uur, op het Stationsplein een 22-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden voor vernieling.

De surveillerende agenten hoorden bij het passeren van het station glasgerinkel en stelden een onderzoek in. Hierbij bleek dat er op het perron een ruit van een toegangsdeur was ingeslagen. De verdachte liep op datzelfde moment in de spoorwegtunnel en was flink aan het schelden. De man werd staandegehouden en geconfronteerd met de vernieling van de ruit. Hij verklaarde de ruit te hebben vernield omdat hij de trein had gemist. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij kreeg een proces-verbaal en mag de schade vergoeden.

Dronkaard vernielt autospiegel

BAARN De politie heeft vrijdag 10 september, om 23.50 uur, een 15-jarige Soester aangehouden voor het vernielen van een autospiegel.

Een getuige had gezien hoe de jongen, die flink onder invloed van alcohol was, de spiegel van een auto trapte. Deze auto stond geparkeerd op de Prins Hendriklaan. De getuige sprak de jongen hierop aan maar deze wilde op zijn fiets vertrekken.

De in de omgeving surveillerende eenheid van de horecacontrole heeft de jongen aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De minderjarige verdachte kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en een HALT-proces-verbaal voor de vernieling.