Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht 11-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Overvaller tankstation aangehouden

NIEUWEGEIN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 19-jarige inwoner van Nieuwegein aangehouden op verdenking van een overval op een tankstation aan de Rijksweg A2 ter hoogte van IJsselstein.

Twee overvallers eisten, omstreeks 02.10 uur, onder bedreiging van een op een vuurwapengelijkend voorwerp geld. Met een onbekend geldbedrag zijn de daders weggevlucht. De gealarmeerde politie zocht de omgeving af en in de buurt van de Nedereindseplas hielden zij de Nieuwegeiner aan die voldeed aan het opgegeven signalement. Bij de aanhouding heeft de politie een waarschuwingsschot gelost. De tweede overvaller is nog voortvluchtig.

De politie onderzoekt de zaak en wil graag in contact komen met een man die zich in het tankstation bevond direct na de overval. De politie wil deze man graag horen als getuige. Ook andere getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de recherche van district Lekstroom via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Inbrekers aangehouden

IJSSELSTEIN Vrijdagavond rond 22.30 uur zijn twee mannen uit IJsselstein aangehouden op verdenking van diefstal. De twee, 34 en 38 jaar, waren op de Nico Steenbeekstraat over een hek van een bouwbedrijf geklommen. Getuigen belden de politie die het terrein afzocht. De twee mannen zijn aangehouden op verdenking van diefstal van materialen en overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.