Utrecht stad, 12.30 uur

Utrecht 11-09-2004 - Nieuwsberichten Utrecht stad

Politie pakt tasjesrovers op

UTRECHT Op dinsdag 17 augustus omstreeks 16.30 uur werd een bejaarde vrouw met rollator op de Papaverstraat beroofd van haar tas. Uit onderzoek van de politie, welke bestond uit een buurtonderzoek en getuigenverklaringen, kon een 20-jarige jongen uit Utrecht op 6 september in zijn ouderlijke woning worden aangehouden.

Uit onderzoek kwam ook naar voren dat hij zich tevens schuldig had gemaakt aan diefstal van een scooter.

De verdachte moest zich op 9 september verantwoorden voor de rechter. Hij is in bewaring genomen.

Op dinsdag 31 augustus werd een 17-jarige jongen uit Utrecht aangehouden in verband met een beroving op een vrouw in de Daalsetunnel op 5 juli j.l. De verdachte had de gsm van de vrouw buitgemaakt en doorverkocht. Via speurwerk van de politie kon de huidige bezitter van de gsm opgespoord worden. Deze verklaarde de gsm te hebben gekocht. Hij werd aangehouden in verband met heling van een mobiele telefoon. Vervolgens kon hierdoor de verdachte van de beroving worden aangehouden. Tevens wordt de 17-jarige verdacht van nog een aantal berovingen. De jongen zit in gevangenhouding.

Illegale vlucht

UTRECHT Toen politieagenten vrijdagmiddag rond 12.00 uur in een woning aan de Nicolaes Ruychaverstraat een gerechtelijk schrijven wilden uitreiken, vroegen zij naar de persoonsgegevens van de man die de deur opende. De man kon geen identiteitspapieren tonen en vertelde dat zijn papieren bij een kennis lagen. Op weg naar die kennis zette de man het op een rennen waarop de politieagenten de achtervolging inzetten. Op de Van Tuylkade hielden de agenten hem staande en brachten hem over naar het politiebureau. De man is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en zit in bewaring voor de vreemdelingenwet.

Spookrijder

UTRECHT Vrijdagochtend rond 06.40 uur zagen surveillerende politieagenten op de Einsteindreef een automobilist tegen het verkeer in rijden. De bestuurder reageerde niet direct op een stopteken van de politie maar kon uiteindelijk gestopt worden. De man, 26 jaar en afkomstig uit Helmond, maakte een verwarde indruk en was zeer vermoedelijk onder invloed van drugs. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In het voertuig vond de politie een hoeveelheid drugs dat in beslag is genomen. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en bij de man is een bloedtest afgenomen om te kijken of en in welke mate de man onder invloed verkeerde.

Ongeval met fiets

UTRECHT In de nacht van vrijdag op zaterdag vond er rond 00.40 uur op de Verlengde Vleutenseweg een ongeval plaats tussen twee fietsers. Een 60-jarige Utrechter, die vermoedelijk de controle over het stuur had verloren en tegen een 22-jarige Utrechter botste, raakte door de val gewond aan zijn hoofd. De 60-jarige die zeer vermoedelijk een glaasje teveel op had, werd naar het ziekenhuis overgebracht voor observatie.

Rijden onder invloed

UTRECHT Op de Paranadreef zagen politieagenten vrijdagavond rond 20.05 uur een auto rijden met een kapot achterlicht. Zij achtervolgden de auto en zagen de bestuurder bij de kruising met de Einsteindreef een rood verkeerslicht negeren. De agenten gaven de man, een 22-jarige inwoner van Zeewolde, een stopteken op de Marnixlaan. Toen hij stilstond kreeg hij van de agenten een bekeuring voor het negeren van het rode verkeerslicht. Omdat de agenten een alcohollucht roken, werd bij de man een blaastest afgenomen. Daaruit bleek dat hij inderdaad teveel alcohol had gedronken. De ademanalyse op het politiebureau gaf 400 ug/l aan. De man kreeg een rijverbod van 3 uur en proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.

In de nacht van vrijdag op zaterdag, rond 01.00 uur, zagen politieagenten op de Zambesidreef een bromfiets met een defect achterlicht rijden. De bestuurder, 51 jaar en woonachtig in Utrecht, kreeg een stopteken op de Oranjerivierdreef. Toen de politieagent de man aansprak, rook die een alcohollucht. De man bleek 555 ug/l aan alcohol in zijn lichaam te hebben. Proces-verbaal tegen de man wordt opgemaakt.