Politie Drenthe

Zaterdag

Assen 11-09-2004

Aanvulling persbericht vrijdagmiddag:
Minderjarige verdachten bekennen diefstal

ASSEN - In het bericht van vrijdagmiddag wordt vermeld dat de vijf minderjarige verdachten inmiddels hebben bekend en afstand hebben gedaan van het geld. Dit is niet geheel juist. Twee jongemannen (een 15-jarige uit Zeijen en een 15-jarige uit Assen) hebben de diefstal inmiddels bekend. De overige drie verdachten moeten nog worden gehoord over hun eventuele betrokkenheid. De aangever van de diefstal betreft een 15-jarige jongeman uit Assen.

Bewoner vat inbreker in de kraag
MEPPEL - Een 50-jarige man uit Meppel heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een inbreker staande gehouden. De man lag te slapen en werd wakker van een geluid. Toen hij naar buiten keek, zag hij de 30-jarige verdachte uit Amsterdam, zijn woning uit lopen. De bewoner startte de achtervolging en vatte de inbreker aan het Veentien in de kraag. De verdachte begon om zich heen te slaan, maar werd door de bewoner vastgehouden. De bewoner schreeuwde om de aandacht van andere buurtbewoners te trekken. Vervolgens kwam een tweede man naar buiten en snelde te hulp. Uiteindelijk hebben ze de verdachte aan de politie overgedragen. Uit de woning waren onder meer een laptop en een fototoestel weggenomen. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Voetbalsupporter aangehouden
EMMEN - Na een voetbalwedstrijd aan de Meerdijk heeft de politie vrijdagavond geprobeerd met behulp van honden twee groepen supporters uit elkaar te houden. De groepen, die nogal vervelend waren, moesten het stadion worden uitgeleid. Daarbij gooide een 36-jarige verdachte uit Emmen met een fles naar de agenten. De man is daarop aan de Mr. Kanstraat aangehouden.

Diensthond speurt verdachte huisvredebreuk op
KLAZIENAVEEN - Een 20-jarige man uit Zuidlaren is vrijdagavond aangehouden aan de Rozemarijn. De man had zich schuldig gemaakt aan huisvredebreuk en was na een ruzie op de loop gegaan voor de politie. De diensthond wist de verdachte echter al snel op te speuren in de bosjes. De man werd meegenomen naar het politiebureau en kreeg een dagvaarding uitgereikt.

Mishandelde man naar ziekenhuis
RODEN - De politie onderzoekt een mishandeling die in de nacht van vrijdag op zaterdag zou hebben plaatsgevonden op de Brink. De 33-jarige man uit Roden, die onder invloed van alcohol verkeerde, zegt door één of meerdere mannen te zijn mishandeld. De aanleiding zou een ruzie zijn, die is ontstaan in een discotheek in Roden eerder die nacht. De man is met pijn aan zijn borstkas met de ambulance naar het Martini Ziekenhuis vervoerd in Groningen. De politie onderzoekt de zaak. Getuigen kunnen zich melden via 0900-8844.

Jongeman aangehouden wegens belediging agenten
DIEVER - Een 21-jarige jongeman uit Diever is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden aan het Tusschendarp wegens belediging van politieambtenaren. Agenten surveilleerden in deze buurt vanwege klachten over mogelijke overlast. De politie trof drie jongeren aan bij een openstaande putdeksel. Toen de agenten vroegen wie de deksel omhoog had gedaan, reageerde de jongen uit Diever nogal bijdehand. De agenten vroegen de jongens meerdere malen om door te lopen en daar werd uiteindelijk gehoor aan gegeven. Even later kwam de verdachte terug en schold de agenten uit. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. De jongeman kreeg een boete uitgereikt.

Wildplasser beledigt agenten en geeft valse identiteit op

HOOGEVEEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 33-jarige man uit Hoogeveen aangehouden wegens belediging van agenten. De politie surveilleerde op de Hoofdstraat en zag dat de verdachte in het openbaar stond te urineren. Daarvoor kreeg hij een bekeuring. Tijdens het uitdelen van de bekeuring schold de verdachte de agenten meerdere malen uit. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat de man een valse identiteit had opgegeven. Hij kreeg in totaal drie bekeuringen mee naar huis.

Bromfietser met rugklachten naar ziekenhuis
EMMEN - Een 16-jarige bromfietser uit Valthe is vrijdagmiddag per ambulance met rugklachten naar het Scheperziekenhuis vervoerd. Een 55-jarige bestuurder van een personenauto uit Barger Compascuum reed op de Weerdingerstraat en sloeg rechtsaf. Hij zag daarbij de bromfietser over het hoofd die op het fietspad reed. Zij viel hierdoor van haar bromfiets.

Aanrijding bromfiets en auto met aanhangwagen
ALTEVEER - Een 17-jarige bromfietser is vrijdagmiddag per ambulance naar het ziekenhuis gebracht na een aanrijding. Een bedrijfsbusje met aanhangwagen, dat werd bestuurd door een 34-jarige man uit Hollandscheveld, stak op de kruising het fietspad over om de weg Alteveer op te rijden. Daarbij zag hij de bromfietser over het hoofd die vanuit de richting Alteveer kwam. Zij botste tegen de zijkant van de aanhangwagen. In het ziekenhuis bleek dat het meisje een pees in haar hand heeft beschadigd.

Beschonken snorfietser aangehouden
VRIES - Agenten hebben vrijdagavond een 17-jarige snorfietser bekeurd wegens het rijden onder invloed. De jongen reed op de Nachtegaalstraat en voerde geen verlichting. Bij controle bleek de jongeman ook nog eens te hebben gedronken. Hij blies 300 ugl. Hij kreeg een bekeuring mee naar huis.

Alcomobilist aangehouden
ASSEN - Medewerkers van de parkeerpolitie zagen vrijdagavond een man in zijn auto stappen die vermoedelijk onder invloed verkeerde. Zij hebben de 54-jarige man uit Assen gevolgd. Andere gealarmeerde agenten hebben de bestuurder op de Vredeveldseweg gevraagd te blazen. Op het politiebureau blies hij 665 ugl.(ongeveer 1.55 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd. Bovendien kreeg hij een dagvaarding uitgereikt.

Onverzekerde snorfietser bekeurd
HOOGEVEEN - Een 17-jarige snorfietser is vrijdagmiddag aangehouden op de Van Limburg Stirumstraat. Hij bleek niet verzekerd te zijn. De snorfiets is ook op de rollerbank gezet. De snorfiets voldeed niet aan de gestelde eisen qua snelheid. De jongeman is met twee bekeuringen naar huis gestuurd, zonder snorfiets.

Bromfietser zonder helm bekeurd
RODEN - Een 19-jarige bromfietser is vrijdagavond aangehouden wegens het rijden zonder helm. Hij werd door agenten gezien op het Schoollaantje zonder helm en kreeg hiervoor een bekeuring.

Zes bekeuringen uitgedeeld tijdens controle
ASSEN - Tijdens een verkeerscontrole nabij de M.L. Kinweg zijn tussen 18.30 uur en 23.00 uur zes bekeuringen uitgeschreven. Eén bestuurder was niet handsfree aan het bellen, vier fietsers zijn bekeurd voor het niet voeren van verlichting. Eén bestuurder kreeg een bekeuring omdat hij had geparkeerd zonder invalidenparkeerkaart.

Overlast en showverlichting levert bekeuring op

HOOGEVEEN - Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 21-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoogeveen bekeurd wegens het voeren van showverlichting. Bovendien veroorzaakte de man op dit late tijdstip veel overlast doordat hij uit het open raam aan het schreeuwen was.

Inbraak in schuur: schade enkele duizenden euros

RUINERWOLD - Tussen vrijdag 12.00 uur en 19.00 uur is ingebroken in een schuur aan de Wold AA weg. Door een deur te forceren is men binnengekomen. Uit de schuur is onder meer een rode aggregaat, Honda type 2200 weggenomen ter waarde van ongeveer 7000,-. Bovendien zijn er diverse paardenspullen weggenomen ter waarde van enkele duizenden euros. De eigenaar heeft aangifte gedaan van diefstal.

Agenten treffen dakloze katjes aan
ASSEN - De politie kreeg vrijdagavond de melding dat er op de stoep aan de Oosterhoutstraat een doos met jonge poesjes stond. Ter plaatse bleek het te gaan om een moederpoes met vijf kindertjes. De jonge katten zijn nog erg jong en klein, vermoedelijk pas vrijdag geboren. De agenten hebben zich eerst over het dakloze gezinnetje ontfermd. Op het politiebureau in Assen zijn de katjes voorzien van eten en drinken. Het personeel van de dierenambulance heeft ze zaterdagmorgen opgehaald.

Woning beschoten in Emmen

EMMEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag is op een woning aan de Oosterveldsestraat geschoten. De bewoners werden opgeschrikt door knallen en glasgerinkel. Zij hebben aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.

Vrouw valt mensen lastig en zet aan tot prostitutie

ASSEN - De politie heeft vrijdag aan het einde van de middag een 21-jarige vrouw uit Aalden aangehouden wegens het aanzetten van prostitutie en het veroorzaken van overlast bij weggebruikers en omwonenden. De vrouw heeft de afgelopen weken meerder omwonenden en weggebruikers lastig gevallen met haar gedrag.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen 8.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.