1e persbericht van zaterdag 11 september

Eindhoven 11-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw aangehouden na mishandeling

Vrijdag om 15.40 uur is op Nieuwe Fellenoord een vrouw van vijfendertig uit Eindhoven aangehouden. Ze had een 32-jarige vrouw uit Eindhoven mishandeld. Het slachtoffer werd door de vrouw in het gezicht geslagen en in haar hand gebeten. Daarna pakte ze een stok en ging het slachtoffer met de stok te lijf. Sieraden die het slachtoffer om had werden kapot getrokken. Aanleiding tot deze mishandeling was het kind van de 35-jarige vrouw dat tegen de kinderwagen van het slachtoffer liep. De vrouw dacht dat er opzet in het spel was. De Eindhovense is door de politie aangehouden en er is proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Eindhoven: Meisje met mes gestoken

En meisje van zestien uit Eindhoven is vrijdagavond rond 22.15 uur na een ruzie met een nog onbekende jongen met een mes in haar arm en been gestoken. Het meisje liep met een vriendin op Vredeoord waar ze drie jongens tegen kwam. Er vielen wat woorden en het meisje kreeg het aan de stok met een jongetje van rond de dertien jaar oud. De jongen trok tijdens de ruzie een mes en stak meerdere malen naar het meisje. Het meisje werd geraakt in haar arm en been en ze is met snijwonden naar een ziekenhuis gebracht. De politie is een onderzoek naar de dader gestart.

Eindhoven: Dronken automobilist levert rijbewijs in

Vrijdagavond om 23.30 uur is op de Tongelresestraat een 46-jarige Eindhovenaar aangehouden die dronken achter het stuur van zijn auto zat. Een ademtest gaf een alcoholpromillage van ruim 1,35. De man moest zijn rijbewijs op het politiebureau achter laten. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Dronken automobilist veroorzaakt verkeersongeval

Zaterdagmorgen rond 0.45 uur botste een dronken automobilist met zijn auto tegen een andere auto toen hij bezig was zijn voertuig op de Stratumsedijk te keren. Dat gebeurde onder de ogen van surveillerende agenten. De onfortuinlijke bestuurder had gedronken. Een ademtest gaf een alcoholpromillage van 1,5. Het rijbewijs van de man, een 40-jarige inwoner van Sittard, werd ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Veldhoven: Fietsendief aangehouden

Vrijdagavond rond 20.00 uur is op het Meiveld in Veldhoven een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een fietsendieftal eerder die middag in het winkelcentrum. Een stadswacht zag dat de Eindhovenaar s middags een fiets in een stalling plaatste in het Citycentrum en vertrok. Die fiets bleek te zijn gestolen en de politie nam het rijwiel in beslag. Kort daarop bleek dat een andere fiets uit de stalling was gestolen. Toen de Eindhovenaar s avond terug kwam op zoek naar zijn fiets werd hij in de kraag gevat. Hij is na zijn aanhouding ingesloten op het politiebureau.

Veldhoven: Stropers gepakt

Vrijdagavond rond 23.30 uur zijn op een zandpad in het verlengde van de Runstraat twee mannen aangehouden. De mannen werden door de politie op heterdaad betrapt toen ze met windhonden en een lichtbak in het veld aan het stropen waren. De honden en de lichtbak zijn in beslaggenomen. Tegen de twee mannen, een 54-jarige Eindhovenaar en een 58-jarige Geldroppenaar, is op het politiebureau proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Dronken automobilist botst tegen paaltje

Vrijdagavond om 21.00 uur is op de Biesbosch in Helmond een 26-jarige Helmonder met zijn auto tegen een paaltje gebotst. De bestuurder had gedronken en een blaastest gaf een alcoholpromillage van 1,5. Het rijbewijs van de Helmonder is door de politie ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak in woning

Vrijdag tussen 16.30 en 21.30 uur is ingebroken in een woning aan de Coovelstraat in Helmond. De achterdeur werd opengebroken en de dieven hebben audioapparatuur, een computer, een digitale camera en spaarpotjes gestolen.