Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar & omgeving, zaterdag 11 september

Alkmaar 11-09-2004 - 15.00 uur

Vernieler auto op heterdaad aangehouden

Limmen, vrijdag 10 september 2004.

Het is een grote bron van ergernis; vernieling van je auto zonder te weten wie daarvoor verantwoordelijk is. Een man uit Limmen was vrijdagavond omstreeks 22.45 uur zelf getuige van vernieling van de buitenspiegel van zijn Opel. Hij stond geparkeerd op de Hogeweg en was van plan weg te rijden. Hij had zijn motor echter nog niet gestart toen er drie jongens op een fiets voorbijreden. Eén van deze jongens, een 17-jarige uit Heiloo, schopte in het voorbijfietsen de rechterbuitenspiegel van de Opel stuk. Hierbij ontstonden tevens krassen op het portier. De benadeelde ging achter hen aan en kreeg ze op de Vuurbaak te pakken. Hij droeg de verdachte over aan de politie. De jonge vandaal verklaarde uit baldadigheid te hebben gehandeld. Hij krijgt, naast een proces-verbaal, later ook nog de schaderekening gepresenteerd.

Motoragenten betrappen diverse verkeersovertreders

Heerhugowaard, vrijdag 10 september 2004.

Twee politiemotorrijders, één opvallend en de ander onopvallend, hebben in hun avonddienst een flink aantal overtreders bekeurd in de omgeving van Heerhugowaard, ondermeer op de Middenweg. Acht bromfietsers zonder helm werden geschaakt en kregen een boete van 55 euro. Vijf automobilisten kregen een bon wegens te snel rijden. De hoogst gemeten snelheid was 149 km/u waar 100 was toegestaan. Een bromfietsers kregen een bekeuring omdat zijn voertuig niet was verzekerd en een ander werd bekeurd omdat hij niet beschikte over een bromfietscertificaat.

Tenslotte moest op het Ouddorperdijkje te Alkmaar een 29-jarige automobilist uit Hoorn zich onderwerpen aan een blaastest. Hij viel op omdat hij met piepende banden en met hoge snelheid wegreed bij een verkeerslicht aan de Kanaalkade. Hij blies 430 ug/l (tot 220 toegestaan). Bovendien was zijn rijbewijs verlopen. Hij krijgt voor beide zaken een proces-verbaal.

Dronken bromfietsers rijdt tegen boom

Schoorl, zaterdag 11 september 2004.

Vannacht omstreeks 02.30 uur is een 16-jarige bromfietsers uit Alkmaar op de Duinweg tegen een boom gereden omdat hij zijn voertuig niet onder controle had. De jongeman verkeerde flink onder invloed van drank. Hij blies aan het bureau 575 ug/l. Hij liep diverse kneuzingen op en zijn voertuig raakte aan de voorkant flink beschadigd. Tegen de jongeman wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling

Alkmaar, zaterdag 11 september 2004.

Vannacht omstreeks 02.15 uur is een 25-jarige man uit Alkmaar door vier onbekend gebleven mannen mishandeld. Het slachtoffer kwam na een stapavond bij zijn fiets toen de vier mannen om onbekende reden ruzie zochten. Het slachtoffer ging niet in op wat ze zeiden en kreeg vervolgens enkele klappen in zijn gezicht en in zijn buikstreek. Hij heeft een blauw oog en een lichte hersenschudding opgelopen.

Aanhoudingen na verlaten ongeval

Alkmaar, zaterdag 11 september 2004.

Omstreeks 06.00 uur vloog er op de kruising Laan van Parijs-Lotharingeneg een gehuurde personenauto uit de bocht en belandde tegen een boom. De inzittenden van het voertuig renden weg, aldus een getuige. In de omgeving van de auto, in de Aragonstraat, werden een 23-jarige vrouw en een 22-jarige man, beiden uit Alkmaar, als verdachten aangehouden. Zij bleken beiden alcohol te hebben gedronken. Niet duidelijk werd wie er precies heeft gereden. Ze zijn voor een nader onderzoek ingesloten.

Aanhouding na huiselijk geweld

Alkmaar, zaterdag 11 september 2004.

Rond het middaguur hebben agenten in zijn woning in Alkmaar een 48-jarige man aangehouden. Hij had kort daarvoor zijn echtgenote verbaal bedreigd met de dood in het bijzijn van hun dochtertje. Omdat de man mogelijk zou kunnen beschikken over vuurwapens werd de bedreiging zeer serieus genomen. Hij is in afwachting van een verder onderzoek ingesloten.