Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder & omgeving, zaterdag 11 september

Den Helder 11-09-2004 - 15.00 uur

Inbraak vakantiebungalow, auto weg

Den Helder, vrijdag 10 september 2004.

Terwijl de Duitse bewoners een dagje weg waren is er tussen 10.30 en 18.00 uur ingebroken in een vakantiewoning op het park Ooghduyne. Om binnen te komen vernielden de daders een ruit van de badkamer aan de voorzijde van de woning. Een mobiele telefoon en autosleutels werden meegenomen. Met die sleutels werd de personenauto meegenomen die bij de bungalow stond. Het gaat om een blauwe Opel, type Corsa, bouwjaar 2001 en voorzien van het Duitse kenteken EN-KS-296.

Fouilleeractie na melding vuurwapen

Den Helder, zaterdag 11 september 2004.

Rond middernacht heeft de politie diverse bezoekers van een feest in de stadshal aan het Bernhardplein aan de kleding onderzocht. Het ging om enkele honderden personen. Ze waren er in verband met een Hip-hopfestival waarbij de sfeer goed te noemen was. Bij de toegang werd men gefouilleerd door beveiligingspersoneel. Dit leverde twee in beslag genomen messen op. Rond 23.45 uur kreeg de politie een anonieme tip dat er iemand met een pistool in zijn broeksband in de hal rondliep. Hierop werd besloten om ook alle vertrekkende bezoekers (het feest was om 24.00 uur afgelopen), aan hun kleding te onderzoeken. Dit leverde niets op, evenmin als een onderzoek in de uiteindelijk lege hal.

Boot gestolen

Barsingerhorn, vrijdag 10 september 2004.

De eigenaar van een 4 meter lange groene platbodem deed vandaag aangifte van diefstal van zijn vaartuig. Hij had de boot voor het laatst voor zijn huis in het water aan de Heerenweg zien liggen op donderdag 9 september. Het gaat om een tweepersoons aluminium boot van het merk Sylvan, kleur groen. Het scheepje was voorzien van een witte 6PK buitenboordmotor van het merk Evinrude.