Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn & omgeving, zaterdag 11 september

Hoorn 11-09-2004 - 15.00 uur

Aanhouding na diefstal met geweld

Hoorn, zaterdag 11 september 2004.

Op vrijdagmorgen, 10 september 2004, omstreeks 09.45 uur, werd een jongen uit Enkhuizen in het park Risdammerhout, op gewelddadige wijze beroofd van zijn scooter. De politie beschikte over een signalement van de daders. Aan de hand daarvan slaagde zij erin een 16-jarige jongen uit Bovenkarspel, diezelfde avond als verdachte aan te houden in zijn ouderlijke woning.

Het slachtoffer reed die ochtend op zijn scooter met een waarde van ongeveer 1800 euro, over een fietspad in het park de Risdammerhout, ter hoogte van de Brik. Twee jongens te voet sprongen voor zijn voertuig waardoor hij moest stoppen. Hierna kreeg hij plotseling van de later aangehouden verdachte een flinke trap in zijn maagstreek. Hij viel daardoor van zijn scooter die omviel. Hierna werd de scooter door de twee jongens meegenomen en lieten ze het slachtoffer met gekneusde ribben achter.

De nu aangehouden jongeman zit in hechtenis. Het vervolgonderzoek van de recherche richt zich ondermeer op de verdwenen scooter en de tweede verdachte. De scooter is van het merk Yamaha, kleur blauw en type Areox.

Dronken automobilist rijdt drie verkeerszuilen omver

Hoorn, zaterdag 11 september 2004.

Vannacht omstreeks 04.00 uur hoorden agenten in de omgeving van het Keern een auto krachtig remmen, gevolgd door een klap. Toen ze op onderzoek uitgingen troffen ze drie omver gereden verkeerszuilen aan. De veroorzaker van deze aanrijding was doorgereden maar werd in zijn auto aangetroffen op de Klaproos. De bestuurder, een 32-jarige inwoner van Zwaag, bleek dronken te zijn. Hij blies aan het bureau ruim vier maal de toegestane hoeveelheid: 935 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.