Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave zaterdag 11 september 2004

* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond vrijdagavond omstreeks kwart voor tien brand in een pand aan de Marconistraat. In het pand zijn diverse bedrijfjes van kunstenaars gevestigd. De brandweer, die het alarm middelbrand maakte, bluste de brand. De politie had in verband met de rookontwikkeling de omgeving van het pand afgezet. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.


* VUURWAPENS IN WONING
ROTTERDAM -In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks twee uur stelde de politie van het district Feijenoord-Ridderster in een woning aan de Utrechtsenstraat een onderzoek in. In de woning trof de politie drie geweren aan. De vuurwapens werden in beslag genomen. De 34-jarige bewoner werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. De politie was naar de woning gegaan na een melding van een buurtbewoner, die had gezien dat een man met een geweer voor het raam had gestaan.
Vrijdagmiddag was de politie van het district Feijenoord-Ridderster na binnengekomen informatie ook al naar een woning aan de Mezenbroekstraat gegaan. In deze woning werd een vuurwapen met patronen aangetroffen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van het wapen.


* BEJAARDE VROUW IN WONING OVERVALLEN
ROTTERDAM -Vrijdagmiddag werd een 80-jarige vrouw in haar woning aan de Serooskerkestraat overvallen door twee nog onbekende jongemannen. De twee waren de woning binnengedrongen en hadden de vrouw met een mes bedreigd. Zij werd op de grond geduwd waarna zij het op een gillen zette. De mannen tapten hierop de mond van de vrouw. De gehele woning werd doorzocht en overhoop gehaald. Het is nog niet duidelijk of er iets is weggehaald. Buren hadden de politie gewaarschuwd. Toen deze ter plaatse kwam waren de jongemannen al verdwenen. De bejaarde vrouw werd voor onderzoek door de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond overgebracht naar het Ikaziaziekenhuis. De politie stelt een nader onderzoek in.