Verzamelde persberichten zaterdag

's-Hertogenbosch 11-09-2004

GORDELCONTROLE

Rosmalen - Vrijdag zijn op zestal plaatsen in Rosmalen, vooral in de omgeving van scholen autogordelcontroles gehouden. Op deze zes plaatsen zijn totaal 37 personen bekeurd die hun autogordel niet om hadden. Ook zijn tal van gordeldieren uitgereikt aan de kinderen.
---
Drunen - In Drunen op de Statenlaan werden bij een soortgelijke controle totaal 7 bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.
---
's-Hertogenbosch - In 's-Hertogenbosch op de van Grobbendoncklaan werden 15 personen bekeurd omdat ze hun autogordel niet om hadden. Ook bleek hier een auto niet APK gekeurd te zijn.

BROMFIETSCONTROLE

's-Hertogenbosch - Vrijdagmiddag is een bromfietscontrole gehouden op de Burgs Godschalxstrat in 's-Hertogenbosch. Van de gecontroleerde bromfietsen bleken er 16 te zijn opgevoerd. Twee bromfietsen bleken niet verzekerd te zijn. Een bromfietser had zijn helm niet op en een bromfiets had geen gele stickers aan de voorzijde.

AUTO UITGEBRAND

Drunen - Vrijdagavond werd een autobrand gemeld op de Dillenburgstraat in Drunen. Een 20-jarige man uit Waalwijk had zijn auto op die weg geparkeerd om iemand op te halen. Toen hij weer instapte zag hij rook onder het dashboard uitkomen. Toen hij onder de motorkap keek kwamen daar al vlammen onderuit. Met een brandblusser probeerde hij nog het vuur te blussen. Dat lukte echter niet. De ter plaatse gekomen brandweer kon niet voorkomen dat de hele auto uitbrandde.

GLAASJE OP

Drunen - Vrijdagavond rond 23.30 uur werd op de Schoolstraat in Drunen een 39-jarige man uit die plaats bekeurd. Hij reed met een auto terwijl hij te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg de man ook een rijverbod van 2 uur.
---
's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag even voor 02.00 uur werd op de Burchtenlaan in 's-Hertogenbosch een 27-jarige vrouw uit 's-Hertogenbosch bekeurd. Ook zij reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Naast de bekeuring kreeg ze een rijverbod van 4 uur. Op de Parade in 's-Hertogenbosch werd rond 04.30 uur een 59-jarige man uit die plaats voor hetzelfde feit bekeurd. De man kreeg ook nog een rijverbod van 3 uur.

MAN AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag kort voor middernacht werd op de Parade in 's-Hertogenbosch een 39-jarige man uit Hedel aangehouden. Omdat de man onder invloed was werd hij bij een horecagelegenheid geweigerd. De man was het daar niet mee eens en probeerde, om zich heen slaande, toch binnen te komen. Dit werd door twee portiers belet. De man werd door hen aangehouden en overgedragen aan de politie Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij later die nacht heengezonden.

JONGEN MET DRUGS AANGEHOUDEN

's-Hertogenbosch - In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een 20-jarige man uit 's-Hertogenbosch aangehouden. In een horecagelegenheid aan de Parade werd hij betrapt toen hij drugs probeerde te dealen. De jongen werd door een portier aangehouden en overgedragen aan de politie. Hij bleek in het bezit te zijn van 13 bolletjes harddrugs. De drugs zijn in beslag genomen en de jongen is voor verder onderzoek ingesloten.

MAN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

's-Hertogenbosch - Zaterdagmorgen even voor 09.00 uur werd op de Rijnstraat in 's-Hertogenbosch een 30-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Hij had van een pand aan de Rijnstraat een ruit vernield. Tegen de man, die onder invloed was, is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij later die dag heengezonden.

GORDELCONTROLE

Helvoirt - Vrijdagmiddag is op de Molenstraat in Helvoirt een autogordelcontrole gehouden Vijf bestuurders werden bekeurd omdat ze de gordel niet om hadden.

FIETSERS LICHT GEWOND

Boxtel - Vrijdagmiddag is een 11-jarige fietser uit Boxtel licht gewond geraakt bij een aanrijding. De jongen reed met zijn fiets over de Eindhovenseweg. Bij de Liempdseweg reed hij linksaf die straat in. Daarbij zag hij een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 63-jarige man uit Boxtel over het hoofd. De jongen kwam op de motorkap van de auto te recht en raakte daarbij licht gewond. Hij kon door personeel van de ambulancedienst er plaatse worden behandeld.

VERKEERSCONTROLE

Vught -Vrijdagavond is op de Rijksweg N65 onder Vught een verkeerscontrole gehouden. Bij de controle werd een 40-tal bestuurders onderworpen aan een ademtest. Geen van hen bleek te veel gedronken te hebben. Verder werden 13 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden op de N65. Op deze weg mag 80 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 136 km/u. Van deze automobilist, een 49-jarige man uit Rosmalen, is het rijbewijs ingevorderd, omdat hij meer dan 50 km te hard reed.

GORDELCONTROLE

Boxtel - Vrijdagavond is op de Mgr. Wilmerstraat in Boxtel een autogordelcontrole gehouden. Totaal 12 bestuurders werden daarbij bekeurd. Elf van hen hadden hun gordel niet om terwijl er een niet handsfree zat te bellen.

JONGEREN AANGEHOUDEN VOOR VERNIELING

Sint Oedenrode - In de nacht van vrijdag op zaterdag even na 01.00 uur werd gemeld dat jongeren vernielingen pleegden aan auto's op verschillende straten in Sint Oedenrode. Door een getuige was een van de jongeren aangehouden en overgedragen aan de politie. Later konden nog twee jongeren worden aangehouden. De jongeren zijn 15 en 16 jaar en afkomstig uit Sint Oedenrode. Ze bleken op Ollandseweg, Grote Doelenlaan en Merimondstraat in Sint Oedenrode spiegels van auto's hebben geschopt. Tegen het drietal is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor zijn ze overgedragen aan hun ouders.

MAN AANGEHOUDEN

Uden - Zaterdagmorgen werd gemeld dat in een winkel aan de Markt in Uden een man was betrapt bij een winkeldiefstal. De man, 43-jaar zonder vaste woonplaats werd overgedragen aan de politie. De man bleek een fles drank te hebben gepakt uit een schap en in de winkel te hebben leeg gedronken. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

MANNEN OP DE VUIST

Heesch - Vrijdagavond zijn enkele mannen op de Nistelrodesweg in Heesch, met elkaar op de vuist gegaan. Een auto met daarin twee man, 25 en 18 jaar uit Veghel, had daar een bestelbusje, met daarin een 48-jarige man uit Oss ingehaald. De man uit Oss wilde inzittenden van de andere auto erop aanspreken dat hij vond dat er gevaarlijk werd ingehaald. Bij een verkeerslicht kwam het tot een woordenwisseling tussen het drietal, waarbij enkel klappen vielen. Het drietal is meegenomen naar het politiebureau en na verhoor zijn ze weer heengezonden.

MAN GEWOND BIJ ONGEVAL UIT KOETS

Megen - Zaterdagmorgen is een 55-jarige man uit Oss reed samen met een 49-jarige man uit Megen met een koetsje over de Maasdijk in Megen. Doordat het nog jonge paard, dat voor het koetsje stond schrok van een ander dier in een wei, week het paard uit naar links, waarbij de koets van de dijk afreed. De man uit Oss viel uit de koets en kwam tussen koets en paard terecht. Hij is met arm-, rug- en borstletsel overgebracht naar een ziekenhuis in Nijmegen.

MAN AANGEHOUDEN VOOR WINKELDIEFSTAL

Cuijk - Vrijdagavond is een 31-jarige man uit Cuijk aangehouden. De man werd in een winkel aan de Dukatendreef in Cuijk betrapt toen hij enkele flessen drank wegnam. Met veel moeite lukte kon de man door het personeel in de winkel worden aangehouden. Een van de winkelmedewerkers raakte daarbij licht gewond aan een arm. De man werd overgedragen aan de politie. Bij het verlaten van de winkel wist de man weer te ontkomen. De politiemensen slaagden er echter in de man weer te achterhalen, waarbij een worsteling ontstond tussen de politiemensen en de man. Een grote groep publiek volgde alles op de voet. Met behulp van twee toegesnelde voorbijgangers slaagden de politiemensen erin de man over te brengen naar het politiebureau. Daar is hij in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten.

VALSE NAAM, JONGEREN AANGEHOUDEN

Boxmeer - Vrijdagavond werd op de Rijksweg A77 onder Boxmeer een auto gecontroleerd. Bij die controle bleek de bestuurder geen rijbewijs te kunne overleggen. De man gaf daarbij ook nog een valse naam op. Toen de politie mensen hem probeerde aan te houden hiervoor bemoeiden de twee andere inzittenden van de auto zich hiermee en belaagden de politiemensen. Ze probeerden met geweld de bestuurder te ontzetten. De drie, in de leeftijd van 17 tot 24 jaar afkomstig uit Nijmegen zijn aangehouden. Het drietal is in verzekering gesteld en voor verder onderzoek ingesloten. De 19-jarige4 bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.