Gemeente Borsele

Borsele aantrekkelijk voor Open Monumentendag

Heinkenszand, 15 juni 2004

Beheerders van monumenten in Borsele schrijven zich volop in voor de landelijke Open Monumentendag op 11 september aanstaande. De teller bij de gemeente staat nu al op veertien aanmeldingen. Dat is niet verrassend, want het onderwerp is dit jaar voor Borsele als het ware op het lijf geschreven. In de gemeente liggen namelijk talloze monumenten die aansluiten bij het thema Merck toch hoe sterck, met als ondertitel Monumenten van verdediging.

Op veel plaatsen in Borsele zijn bouwwerken te vinden uit de tijd dat er felle gevechten waren om het gebied in de gemeente. De strijd tegen het water heeft daarnaast ook zichtbare elementen in het landschap achtergelaten, zoals authentieke vliedbergen en vele dijken.

Ook andere monumenten...
De Open Monumentendag op 11 september in de gemeente Borsele duurt van 10.00 tot 17.00 uur. Naast de verdedigingsmonumenten zullen overigens ook andere gemeentelijke en rijksmonumenten op die dag te bezichtigen zijn, zoals molens, kerken en boerderijen. De te bezichtigen monumenten en andere activiteiten tijdens de monumentendag worden later door de gemeente bekendgemaakt.