MENDO

Succesvolle kunstenaar Ramon Otting te zien bij MENDO

Zaterdag 11 september 2004 opent bij MENDO in Amsterdam de nieuwe expositie van de inmiddels internationaal bekende kunstenaar Ramon Otting. De nieuwe serie telt circa 20 schilderijen onder de naam Dirty Red. De expositie wordt ondersteund middels een prospectus met tekstbijdragen van Lucas de Wannemaeker (Senior Associate Director Christie's Amsterdam)en Gerard Spong (Spong Advocaten). De expositie is tot en met 6 november 2004 te zien bij MENDO.

De uitgangspunten voor Dirty Red waren even uiteenlopend als samenhangend. Van Monet tot Moulin Rouge en van stierengevechten in Las Ventas tot de treinaanslag in Madrid. De ranzige kanten van het leven, de romantiek, de sex, het bloed, het zweet, de tranen en de hardheid komen samen in de nieuwe serie Dirty Red die zo'n 20 schilderijen telt.

Over Ramon Otting
Ramon Otting is wat je noemt een kunstenaar die vol overgave werkt. Het elan en de ongedwongenheid waarmee hij werkt, spat bijna letterlijk van het canvas. Over zijn werkwijze zegt hij: 'Ik ga heel nuchter te werk. Net zo plotseling als een gedachte tot stand komt, komt bij mij een schilderij tot stand. Voor- en achteraf denk ik er veel over na. Tijdens het schilderen zelf niet. Dan volg ik volledig mijn instinct.'

Dat het volgen van zijn instinct zijn vruchten afwerpt blijkt wel uit het feit dat de kunstenaar inmiddels furore maakt. De schilderijen van Ramon vonden al geruime tijd hun weg in Nederland, maar inmiddels ook in landen als Duitsland, Engeland, Schotland, Israël en Zwitserland.

Over MENDO
In de, voor galeriebegrippen, bijzondere ruimte organiseert MENDO circa 6 keer per jaar nieuwe exposities van zowel bekende kunstenaars als nieuwe talenten. Daarnaast verkoopt MENDO boeken over onder andere fotografie, mode, design, architectuur, reclame en grafische vormgeving. Met deze mix weet MENDO tal van talentvolle kunstenaars bij een breed publiek over het voetlicht te brengen. Het succes van Ramon Otting is hiervan een duidelijk voorbeeld. Meer informatie over MENDO op www.mendo.nl


20 aug 04 11:10