Gemeente Bergh

Open Monumentendag in september 2004
20-08-2004

11 september: OPEN MONUMENTENDAG

Zaterdag 11 september as. is het weer zover. Dan zullen de vlaggen van Open Monumentendag weer op of bij de diverse monumenten in de gemeente Bergh wapperen. Van 11.00 uur tot 16.00 uur kunt u gratis de meeste monumenten in onze gemeente bezichtigen. Zijn er monumenten die niet van binnen te bewonderen zijn (omdat ze bewoond zijn), dan is de buitenkant zeker de moeite waard.

Een korte opsomming van wat u deze dag kunt verwachten, willen wij u niet onthouden. Wat dacht u van geslagen worden tot ridder en benoeming tot hofdame voor de kinderen bij kasteel Huis Bergh. In het pand van de Heemkundekring Bergh (Stadsplein 70 te s-Heerenberg) worden geschiedenisverhalen verteld in relatie tot het thema Verdediging, dat het thema is van deze Open Monumentendag. U kunt onder begeleiding - de toren beklimmen van de meer dan 100-jarige Sint Pancratiuskerk. Verder kunt u in de kerken te Zeddam en s-Heerenberg orgelmuziek beluisteren. In de opengestelde molens in Zeddam kunt u diverse exposities bewonderen en/of met de kinderen pannenkoeken bakken. Tussen de molens De Volharding en de Torenmolen te Zeddam vinden gratis huifkarritten plaats vanaf 12.00 tot 16.00 uur.

Het programmaboekje met daarin de activiteiten en een routebeschrijving langs diverse opengestelde monumenten is gratis verkrijgbaar bij het pand van de Heemkundekring Bergh, Stadsplein 70 te s-Heerenberg. Dit is ook het startpunt van de route.

Om u alvast in de stemming te brengen zullen wij tot het zover is, een aantal monumenten belichten.
Zie hiervoor onder Actueel/Evenementen/September/Open Monumentendag.