Ingezonden persbericht


Het Parcours 2004 Bruisende start van het culturele seizoen

De negende editie van Het Parcours Maastricht vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september. Veel spetterende culturele activiteiten en voor elk wat wils op de mooiste podia van de stad. Dankzij het enthousiasme van professionele kunstinstellingen, vele amateur-gezelschappen en deelnemende locaties heeft Het Parcours haar zinnen kunnen zetten op verdere groei. Zaterdagavond wordt Het Parcours geopend met een uitgebreid programma in Theater aan het Vrijthof om op zondag los te barsten op 50 locaties in de stad. Er vinden ruim 200 voorstellingen en concerten plaats voor jong en oud in theaterzalen en buitenlocaties verdeeld over de binnenstad aan twee kanten van de Maas. Er werken 165 gezelschappen mee (ruim 2000 artiesten). Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Op zaterdag 11 september wordt Het Parcours geopend met een uitgebreid programma in Theater aan het Vrijthof. Het Limburgs Symphonie Orkest geeft de aftrap in de grote zaal met een selectie uit Romeo & Julia van Prokofjev en het Hoornconcert nr 1 van R. Strauss. Vervolgens presenteert Centre Céramique ritmische en poëtische voordrachten door de Woorddansers. Het Limburgs Symphonie Orkest brengt aansluitend een tweede programma, symfonie nr. 4 van Tsjaikovski waarna De woorddansers het programma in de grote zaal afsluiten. Het Huis van Bourgondië presenteert de beeldende voorstelling Perfecto Mundo in de Bovenzaal waar vervolgens Muziek-/ klankwerkplaats intro | in situ een pianoconcert brengt door Ralph van Raat. In de DSM-zaal laat Filmtheater Lumière onder live begeleiding van Jazz Maastricht de film Paris Qui Dort zien. Los Bewegingstheaterwerkplaats verzorgt hier de dansvoorstelling Phoenix van Martin Butler en Impulse Ballet & Dans Kumulus Maastricht sluit de avond in de DSM-zaal af met een choreografie van Milly Trouerbach. In de foyer brengt de bigband van Stichting Limburg geImproviseerde Muziek een swingend programma. Deze feestelijke opening wordt in de souterrainfoyer afgesloten met de swingende soul-funkformatie Funkmonster.
Op zondag 12 september vinden verreweg de meeste activiteiten van Het Parcours plaats. Theater, dans, cabaret, kinder en jeugdvoorstellingen, exposities en heel veel muziek. Op buitenpodia op het Vrijthof, met als muzikale verrassing de talentvolle Izaline Calister, bij Filmtheater Lumière, 't Bassin, de Markt, Platielstraat, St. Amorsplein en Op De Thermen. Op het Onze Lieve Vrouweplein geeft gedeputeerde Odile Wolfs in het kader van het thema Jong zijn in Limburg het officiële startsein van het educatieve project Popsport gepresenteerd door Stichting Popmuziek Limburg (SPL). Er zijn buitenpodia in de Maastrichter Heidenstraat, Jezuïtentuin, aan de Graanmarkt en Het Bat. In Wyck in het Charles Eyck Park waar Studium Generale een programma verzorgt, Plein 1992, de Ruiterij, Hoogbrugstraat en de Wyckerbrugstraat. Op deze locaties vinden tientallen voorstellingen en concerten plaats. Op het Vrijthof is tevens de culturele informatiemarkt.
De theaters in Maastricht barsten zondagmiddag uit hun voegen van het aanbod. Theater aan het Vrijthof, Het Huis van Bourgondië, Kumulus, Filmtheater Lumière, La Bonbonnière, Theater `t Pesthuys en het Derlontheater van Het Vervolg openen het culturele seizoen. In samenwerking met Open Monumentendag is Het Parcours in de gelegenheid te programmeren op prachtige locaties als De Hoofdwacht, De Groote Sociëteit en de binnenplaats van het Hof van Tilly.
Het Parcours is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Maastricht, Maastricht Europe, Provincie Limburg Jong zijn in Limburg, Nutsbedrijven Maastricht, Brand bier, ABP, DSM, L1 Radio en Televisie, Limburger WeekbladPers, Ton Meisen Advertising (TMA) en VVV Maastricht. De inbreng en het enthousiasme van de Komleden, overige gezelschappen, medewerkers en locaties is van grote betekenis. De samenwerking met de (horeca-) ondernemers levert bijzonder veel extra activiteiten op.

Het programmaboekje van Het Parcours is medio augustus verkrijgbaar bij VVV Maastricht en bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof. Een uitgebreid programmaoverzicht vindt men eveneens medio augustus op www.maastrichtnet.nl

Meer informatie t.b.v. de pers :
Abraxas Culturele Evenementen Stichting Uit Uitvoerend Producent Organisator Het Parcours Iris Malherbe/ Fiedel van der Hijden Paul Tummers, voorzitter T: 045-571 51 00 T: 043-38 83 381

M: 06-270 348 39/ 06-546 46 285 E : p.tummers@fdcw.unimaas.nl E: abraxas@cuci.nl


---- -- Aan: Genodigden perspresentatie Het Parcours 2004

Betreft: Uitnodiging

Maastricht, 23 augustus 2004
Geachte heer/mevrouw,
De negende editie van Het Parcours Maastricht vindt plaats op zaterdag 11 en zondag 12 september. Veel spetterende culturele activiteiten en voor elk wat wils op de mooiste podia van de stad. Dankzij het enthousiasme van professionele kunstinstellingen, vele amateur-gezelschappen en deelnemende locaties heeft Het Parcours haar zinnen kunnen zetten op verdere groei. Zaterdagavond wordt Het Parcours geopend met een uitgebreid programma in Theater aan het Vrijthof om op zondag los te barsten op 50 locaties in de stad. Er vinden ruim 200 voorstellingen en concerten plaats voor jong en oud in theaterzalen en buitenlocaties verdeeld over de binnenstad aan twee kanten van de Maas. Er werken 165 gezelschappen mee (ruim 2000 artiesten). Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk. Graag willen wij u uitnodigen voor de perspresentatie van Het Parcours 2004 op dinsdag 31 augustus in La Bonbonnière, Achter de Comedie 1 Maastricht. Aanvang 14.00 uur. Na ontvangst met koffie en vlaai worden de bijzondere locaties en bruisende culturele activiteiten nader toegelicht. U krijgt u een verrassende muzikale vooruitblik op het programma en na afloop is er de mogelijkheid om samen het glas te heffen op een fantastisch Parcours 2004.
Het Parcours is mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Maastricht, Maastricht Europe, Provincie Limburg Jong zijn in Limburg, Nutsbedrijven Maastricht, Brand bier, ABP, DSM, L1 Radio en Televisie, Limburger WeekbladPers, Ton Meisen Advertising (TMA) en VVV Maastricht. De inbreng en het enthousiasme van de Komleden, overige gezelschappen, medewerkers en locaties is van grote betekenis. De samenwerking met de (horeca-) ondernemers levert bijzonder veel extra activiteiten op. Het programmaboekje van Het Parcours is medio augustus verkrijgbaar bij VVV Maastricht en bij de UITbalie van Theater aan het Vrijthof. Een uitgebreid programmaoverzicht vindt men eveneens medio augustus op www.maastrichtnet.nl Meer informatie t.b.v. de pers :
Abraxas Culturele Evenementen Stichting Uit Uitvoerend Producent Organisator Het Parcours Iris Malherbe/ Fiedel van der Hijden Paul Tummers, voorzitter T: 045-571 51 00 T: 043-38 83 381

M: 06-270 348 39/ 06-546 46 285 E : p.tummers@fdcw.unimaas.nl E: abraxas@cuci.nl

Antwoordstrook Uitnodiging Persconferentie Het Parcours 2004

Naam : ________________________________________________
Organisatie : ________________________________________________ Postadres : ________________________________________________ Postcode/Plaats : ________________________________________________ Tel : ________________________________________________ E-mail : ________________________________________________ 0 Ja, ik ben aanwezig bij de perspresentatie van Het Parcours op.... In La Bonbonnière met ____ personen. 0 Nee, ik kan niet aanwezig zijn bij de perspresentatie van Het Parcours. Ik zou graag de persmap krijgen toegestuurd. Gelieve deze antwoordstrook zo spoedig mogelijk, doch vóór te retourneren aan: Het Parcours
Postbus 264
6200 AG Maastricht
F: 045-571 51 00
T: 045-571 19 10
E : abraxas@cuci.nl


---- --