Ingezonden persbericht


Uniek initiatief in het RTC voor support startende ondernemers

SmartStarter.nl is een nieuw initiatief om Noord-Hollandse startende ondernemers te ondersteunen bij het starten van een eigen bedrijf. Uit onderzoek blijkt dat één op de twee startende ondernemers na vijf jaar is gestopt met ondernemen. Een slechte voorbereiding en te weinig kennis van marketing en communicatie blijken belangrijke oorzaken. Juist op deze brede vakgebieden richt SmartStarter.nl zijn support. SmartStarter.nl is sinds kort gevestigd in het starterscentrum RTC-offices, nabij de Kamer van Koophandel in Alkmaar. Op zaterdag 11 september houdt SmartStarter.nl & RTC een 'Open Dag' voor startende ondernemers.

Slimme aanpak

Het uitgangspunt van de uitgebreide ondersteuning is de no-nonsense marketingmethode K.I.S.S. (keep it simple stupid) ofwel; de inzet is om met zo min mogelijk middelen zoveel mogelijk te bereiken. Naast de praktische aanpak biedt SmartStarter.nl een compleet dienstenpakket en cursussen. Hierdoor beschikt de ondernemer over één aanspreekpunt en wordt alles vanzelfsprekend op elkaar afgestemd. Dat scheelt tijd en geld, maar biedt starters bovendien een professionele uitstraling en een beter toekomstperspectief.

Gratis cursussen

Tijdens de Open Dag op zaterdag 11 september worden twee gratis cursussen gegeven. Bernd Mindjes van Adfundum Advies komt om 10.30 uur 'het geheim van een succesvol ondernemingsplan' belichten. Om 11.30 uur geeft Ellen van Kaam 'tips & trucs' in de cursus 'Gratis publiciteit'.

De Open Dag vindt plaats op zaterdag 11 september 10.00 tot 13.00 uur in RTC-Offices aan de Jan Ligthartstraat 1 te Alkmaar. De toegang tot de Open Dag, de cursussen en het parkeren zijn gratis. Aanmelden voor een gratis cursus kunt u telefonisch doorgeven: 072-520 54 26.

E I N D E P E R S B E R I C H T

Meer informatie:

Meer informatie kunt u vinden op www.smartstarter.nl of u kunt contact opnemen met:

Mark Kruiver, tel. 072 - 520 54 26 / info@smartstarter.nl Ellen van Kaam, tel. 072 - 520 79 11 / mobiel 06 - 23 666 248 / ellenvankaam@xs4all.nl

---- --