Ingezonden persbericht


STRUINEN OP DE SFEERMARKT

De dagen worden wat korter, de avonden langer. Tijd dus om het binnenshuis wat gezelliger te maken. Hiervoor kunnen bezoekers inspiratie opdoen bij Sfeerboerderij Jan Cees Lont in Nieuwe Niedorp. In het weekend van 11 en 12 september wordt de derde en laatste Sfeermarkt van het seizoen gehouden met als thema 'Decoratief de herfst in...'. Op het grote buitenterrein staan ruim 35 kramen opgesteld met artikelen die het leven veraangenamen. Er zijn specialisten met zelfvervaardigd houtdraaiwerk, sieraden, mozaïeken, bijzonder papiersnijwerk, keramiek, mandala's, waarbij deze standhouders hun geheimen prijs geven tijdens demonstraties. Bovendien zijn er standhouders met o.a. antiek, brocante en meubels, waarbij elke standhouders enorm zijn best doet om dit op originele wijze te presenteren. Zo is er een heuse Pipo-kar met kindermeubels. Ook op creatief gebied is er veel te ontdekken, want het nieuwe workshopseizoen wordt ingeluid. Daarom staan alle workshoponderwerpen van Jan Cees Lont uitgestald, waarbij de fijne kneepjes van het vak kunnen worden afgekeken. Vanzelfsprekend kunnen bezoekers terecht voor een hapje en een drankje, waarbij het gebak uit eigen keuken komt. De sfeermarkt is op zaterdag te bezoeken van 9.30 uur tot 17.00 uur, op zondag van 10.30 uur tot 17.00 uur. De toegang bedraagt twee euro, kinderen tot tien jaar hebben gratis toegang.

Behalve langs de kramen struinen is er veel meer te genieten. Valkeniers geven gedurende beide dagen op gezette tijden roofvogeldemonstraties. Het is interessant om te zien wat de uilen, buizerds en valken kunnen en hoe ze zich gedragen. Op het terrein zijn nieuwe vogelverblijven geplaatst, deze 'woningen' zijn ook te bezichtigen.

De bronzen beelden van beeldhouwer Greetje de Vries uit Heerhugowaard staan te pronken in de prachtig aangelegde modeltuin, waar de planten van eigen kweek in mooie composities aan 't 'nazomeren' zijn. Ook in de boerderij is kunst te bewonderen. Aan de muur van de Drinkerij hangen vrolijk gekleurde schilderijen van Tina Baas uit Beemster. Daarnaast maakt Tina buitenpanelen voor in de serre of tuin. De panelen zijn tijdens de sfeermarkt op een mooi plekje te bewonderen. Dat keramiek behalve gestileerd en ingetogen ook sprankelend en soms ondeugend kan zijn laat Tine Pauwels uit Oostzaan zien. Haar werk staat zowel binnen als buiten, en kan derhalve goed in de tuin worden geplaatst. Van elk object is er maar één. Met de aankoop wordt dus iets unieks in huis of tuin gehaald.

Sfeerboerderij Jan Cees Lont ligt aan de Terdiek 23 vlakbij Oude Niedorp. Tel. 0226 - 41 12 59 of www.janceeslont.nl. De toegangswegen zijn voorzien van bewegwijzering en er zijn ruim voldoende (gratis) parkeermogelijkheden.

---- --