Gemeente Baarn

Wethouder opent unieke expositie in gemeentehuis

25-08-2004

Expositie Open Monumentendag

Monumenten van Verdediging is het thema van de Open Monumentendag op zaterdag 11 september in Baarn. Het is ook het thema van de gratis expositie rond Open Monumentendag in de hal van het gemeentehuis. De expositie werd woensdag geopend door wethouder Dercksen. De expositie laat unieke stukken zien uit de historie van Baarn en omgeving, waaronder opgegraven fragmenten rond Huis ter Eem, historische documenten en oude wapens.

Aanleiding voor de tentoonstelling is de Baarnse Open Monumentdag op zaterdag 11 september a.s. dat als landelijk thema verdediging heeft meegekregen. Op deze dag zijn diverse monumenten in Baarn voor het publiek geopend, waaronder een Duitse schuilkelder. Ook is er een fietsroute beschikbaar langs de te bezichtigen en opengestelde monumenten. Deze route kan men in de week voorafgaand aan Open Monumentendag ophalen bij de VVV/ANWB in Baarn.

De gratis expositie in het gemeentehuis van Baarn is geopend op werkdagen tot 24 september, maandag tot en met donderdag van 8.00 tot 17.00 uur, op vrijdag van 8.00 tot 16.00 uur.