Gemeente Heerenveen

Stadswandelingen tijdens Open Monumenten Dag

31/08/2004

In het kader van Open Monumentendag op zaterdag 11 september a.s. organiseert de werkgroep Oud-Heerenveen in samenwerking met de VVV-Heerenveen een drietal bijzondere 'historische stadswandelingen' onder leiding van een ervaren stadsgids. In en rondom de molen zijn allerlei activiteiten en het Museum Willem van Haren is vanaf 11.00 uur gratis toegankelijk.

Verdediging is het thema van de Open Monumenten Dag 2004, onder de titel "Merck toch hoe sterk". Omdat Heerenveen niet of nauwelijks verdedigingsmonumenten heeft, is het programma dit jaar vrij summier. In 2005 is religie het thema en daarvoor zijn weer legio mogelijkheden. Het organisatiecomité is nu al bezig met de programmering.

Het accent van de OMD-wandelingen van de werkgroep Oud-Heerenveen ligt op het bezichtigen van de interieurs van waardevolle historische gebouwen, zoals de plafondzaal van Oenemastate (restaurant De Heerenkamer), de Vermaning, restaurant Paul Kruger, het Groote Huys (kantoor Kuiper Verzekeringen). De rondleidingen van 11.00 en 13.30 uur eindigen in het Museum Willem van Haren bij de stadsmaquette Heerenveen anno 1830. In deze wandelingen is een bezoek aan het gemeentehuis Cracktstate in de wandeling opgenomen. De avondwandeling begint om 19.00 uur en eindigt in de verlichte molen Welgelegen met koffie en koek.

De wandelingen duren ongeveer twee uur en de start is bij het VVV-kantoor/Museum Willem van Haren. De kosten bedragen drie euro per persoon (inclusief koffie/thee), kinderen tot twaalf jaar één euro. Opgave vooraf bij VVV-Heerenveen, telefoon 0513-625555.

In de historische stadswandelingen is een bezoek aan het gemeentehuis Cracktstate in de wandeling opgenomen.


---

---
disclaimer | © Gemeente Heerenveen 1999/2004