ENERGIEONDERZOEK CENTRUM NED

Uitnodiging: Rijden op waterstof

Met twee kilogram waterstof als brandstof van Berlijn naar Barcelona. En passant nog een tussenstop bij Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) in Petten, internationaal toonaangevend in onderzoek naar brandstofceltechnologie. Op zaterdag 11 september is de aerorider, een futuristisch voertuig dat op waterstof rijdt, in Petten te zien.

Oogmerk van de reis van Berlijn naar Barcelona is een wereldrecord te vestigen dat in het Guiness Book of Records wordt vermeld. Gepoogd wordt met twee kilogram waterstof een afstand van circa 3000 kilometer (inclusief bestemming Petten) te overbruggen.

ECN is niet alleen een van de sponsoren van dit project, ook wordt gebruik gemaakt van kennis en technologie die bij ECN zijn ontwikkeld. Met plezier nodigen wij u dan ook uit om op 11 september bij ECN te komen en nader kennis te maken met een van de nieuwe technologieën die een bijdrage kan leveren aan een duurzame energiehuishouding. Zeker in een tijdvak waarin fossiele brandstoffen schaarser worden, de beschikbaarheid hiervan ook op steeds meer (politieke) problemen stuit en de prijzen navenant stijgen, neemt de noodzaak van alternatieve, duurzame technologieën evenredig toe.

Om 11.00 uur begint een info rmelebijeenkomst.Diverseinleidersgaan (kort) in op de transitie naar een duurzame energiehuishouding en het belang van de brandstofceltechnologie. En, vanzelfsprekend is ook de aerorider uitgebreid te bewonderen. De bijeenkomst duurt tot circa 13.30 uur. Voor een lunch wordt gezorgd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. H. Willems, telefonisch bereikbaar via 022456 4472.

P.S. Mede in verband met veiligheidsmaatregelen, vernemen wij graag uiterlijk 9 september op u gebruik maakt van deze uitnodiging. Een mailtje naar willems@ecn.nl is voldoende. In verband met deze maatregelen graag ook een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs, gemeentelijk ID-bewijs) meenemen.


01 sep 04 14:48