Gemeente Woudrichem


01/09/2004
3de Kunstroute Woudrichem op 11 en 12 september

Open Huis bij beeldend kunstenaars en galeries

Twintig Woudrichemse beeldend kunstenaars en galeries presenteren zich tijdens de 3de Kunstroute Woudrichem op zaterdag 11 en zondag 12 september aanstaande. Woudrichem ontwikkelt zich als een centrum voor beeldende kunst. De Kunstroute geeft bezoekers de gelegenheid te proeven van alle mogelijkheden die Woudrichem op het gebied van beeldende kunst te bieden heeft.

De Woudrichemse kunstenaars willen een breder publiek met hun werk laten kennismaken. Belangstellenden kunnen door de gezamenlijke aanpak op een vrijblijvende en ongedwongen wijze in contact komen met de beeldende kunst in Woudrichem. Men kan uitgebreid kennis maken met de verschillende collecties en de kunstenaars vertellen het één en ander over hun werk.

Na het succes van de eerste twee Kunstroutes is het aantal deelnemers uitgebreid tot 20. Alle te bezoeken locaties zijn in de Vesting Woudrichem, zodat wandelend door het historische vestingstadje genoten kan worden van een breed aanbod beeldende kunst. Op zaterdag 11 september is in de Woudrichemse vesting tevens de jaarlijks Historische Boekenmarkt en zijn i.v.m. Monumentendag een aantal historische gebouwen te bezichtigen.

De deelnemers aan de Kunstroute op 11 en 12 september zijn de kunstenaars:
Maja Groeneveld (schilderijen),
José Veldhuizen (tekeningen/schilderijen),
Chris Roodbeen (kinderkamerkunst),
Marijke Munne (schilderijen),
Jaap Hartman (beelden),
Diana Kortbeek (beelden/schilderijen),
Ineke Eikelboom (keramiek),
Lizzy van Pelt ("alle gekheid op een stokje"),
Anneke Koekkoek (foto's),
Kasper Stolk (sieraden),
Nannie Bergshoef (bloemsierkunst) en
Otto de Fijter & Coraline Korevaar (schilderijen en objecten).

Daarnaast zijn er exposities in:
Buro Vis-à-vis (tuinontwerpen),
Podium voor Experimentele Kunst / SPEK (Wianda Keizer - installatie), Mikst Media Woudrichem (Johanna van Roode e.a. - schilderijen), restaurant/galerie Kruiden en Jasmijn (Sylvia de Nooye - schilderijen en objecten) en
de Stadsgalerie (Ada Breedveld - schilderijen). Ook Stichting Yellow Fellow (William Manning - abstracte natuur), Fotogroep Lumiére (foto's Vestingwerken) en Stichting Kunst (werk van cursisten en presentatie van het nieuwe programma) verzorgen exposities.

De openingstijden zijn op zaterdag van 10 tot 16 uur op zondag van 12 tot 17 uur. Bij de deelnemers en bij het toeristeninfobureau zijn routekaartjes te verkrijgen. Ook worden zaterdag op de Historische Boekenmarkt routekaarten uitgedeeld. De deelnemers zijn tevens herkenbaar aan de blauwe Kunstroute-vlag met een grote "K".