---

Defensie Evenementenkalender
---

Legermuseum op Monumentendag

Wat :

Open Monumentendag staat dit jaar in het teken van vestingwerken. Het Legermuseum in Delft biedt het publiek op zaterdag 11 september een divers programma. Een rondleider toont de veelzijdige collectie van het museum op het gebied van vestingbouw. In de bibliotheek worden de topstukken van vestingontwerper Menno van Coehoorn uit de eigen collectie toegelicht. Kinderen mogen zelf een vesting bouwen en ze kunnen buiten vesting nemen op een speciale stormbaan. Vanaf de kade is er een bootverbinding met het Kruithuis. Het Legermuseum is zaterdag tijdens Monumentendag gratis toegankelijk (10.00 17.00 uur). Op zondag 12 september vindt een slagwerkfestival plaats bij het museumdepot aan de Paardenmarkt ter herdenking van de Delftse Donderslag (14.00 uur).

Het Legermuseum is gevestigd in het monumentale Armamentarium uit 1602 en het aangrenzende pakhuis van de Verenigde Oostindische Compagnie. Al sinds de Tachtigjarige Oorlog met Spanje deden de gebouwen dienst als wapen- en munitieopslagplaats. Open Monumentendag heeft dit jaar als thema Vestingwerken naar aanleiding van de dood van vestingontwerper Menno van Coehoorn in 1704. Een museummedewerker verzorgt rondleidingen langs de veelzijdige collectie van het museum op het gebied van vestingwerken, van de Romeinse grensversterkingen tot aan de vesting Holland. In de bibliotheek wordt verteld over de topstukken van Menno van Coehoorn uit de eigen collectie. Ook liggen er boeken ter inzage. Ook voor kinderen valt genoeg te beleven. In een workshop kunnen ze zelf een vesting bouwen met behulp van legoblokken (geschikt vanaf 4 jaar). Buiten mogen ze een vesting bestormen op een speciale stormbaan. Vanaf de kade is er een bootverbinding met het Kruithuis.

Zondag 12 september is het Legermuseum eveneens gratis te bezoeken. Ook dan zijn er rondleidingen over vestingbouw. Vanaf 14.00 uur wordt bij het depot aan de Paardenmarkt de Delftse Donderslag herdacht (350 geleden ontplofte het Kruithuis) met een slagwerkfestival in de openlucht door amateurmuzikanten uit Delft en omstreken. Dit muziekfestival is gratis toegankelijk.

U kunt in september natuurlijk ook de wisseltentoonstellingen en de basisexpositie bezoeken. De expositie Moving over beeldende kunst van Malachi Farrell en Isabel Ferrand is tot en met 26 september te bezichtigen. Wanneer : 11 en 12 september 2004 Waar : Legermuseum, Korte Geer 1, 2611 CA Delft Tijdstip(pen) : 11 september van 10.00-17.00 uur; 12 september van 12.00-17.00 uur Entree : gratis Meer informatie :

www.legermuseum.nl Telefoon 015-2150500 Bereikbaarheid :

Nieuws Nieuwsberichten