Gemeente Capelle a/d IJssel

Brede School Netwerken op CultuurMarkt

Logo van Brede School Netwerken

Op de CultuurMarkt op 11 september op het Stadsplein is ook Brede School Netwerken aanwezig. Belangstellenden kunnen bij de BSN-kraam terecht voor informatie over activiteiten in de wijken. Een doorlopende straatact zal Brede School Netwerken onder de aandacht brengen, evenals een team kinderen van het op te richtten kinderpersbureau. Deze kinderen zullen bezoekers interviewen voor een rapportage op Radio Capelle en de website van Brede School Netwerken, die vanaf oktober on line is. Ook de nieuwe activiteitenbrochures zijn bij de stand verkrijgbaar.

Wat is een Brede School Netwerk?
De gemeente Capelle ontwikkelt voor elke wijk een Brede School Netwerk (BSN). Dat is een verband waarin verschillende maatschappelijke organisaties samenwerken. Scholen, bibliotheek, jongerenwerk, kunst- en cultuurorganisaties, sportverenigingen en zorgorganisaties. Samen proberen zij een zo goed mogelijk netwerk van zorg, opvoeding, cultuur, sport en scholing te creëren in de wijk. Om daarmee de ontwikkelingskansen van kinderen en hun ouders te stimuleren en hun talenten te ontplooien en om er voor te zorgen dat iedereen mee kan doen.

Voor meer informatie over de Brede School Netwerken kunt u contact opnemen met Lies Tredgett, wijkcoördinator Schollevaar-Oost en Middelwatering, telefoon 010-2848483, Sandra van Stijn, wijkcoördinator Oostgaarde en s-Gravenland/Capelle-West, telefoon 010-2848485 of Peter Bakker, stedelijk coördinator, telefoon 010-2848482.