Gemeente Delft Delftse scouts van Marco Polo rapen zwerfvuil in Tanthof West

Aanstaand weekend, op 11 en 12 september, rapen de Delftse scouts van Marco Polo zwerfvuil in Tanthof West. De scouts hebben dit al eerder gedaan in juni in Tanthof Oost. Tussen 10.00 en 15.00 uur, op zaterdag 11 september, staat een informatiestand bij het winkelcentrum in de Bikolaan met informatie over de actie. Er is ook informatie over de mogelijkheden die bewoners hebben om zelf iets te doen aan hun woonomgeving (de Delftse Wijkaanpak).

Vanaf de Bikolaan zullen groepen scouts met grijpstokken en vuilniszakken de wijk intrekken. De scouts roepen de bewoners van Tanthof op om hen zaterdag te komen helpen. Bij de informatiestand op de Bikolaan van Marco Polo kunnen kinderen een werkblad over zwerfvuil ophalen. Ook is er voor hen een verrassing! In de ochtenduren zullen de scouts worden gevolgd door een journalist van Radio Tanthof .

Het thema (zwerf)vuil en het thema kinderen en jongeren staan op de wijkagenda van Tanthof 2004. Samen met de gemeente Delft heeft scouting Marco Polo een plan gemaakt om deze twee thema s te combineren in een zwerfvuilactie. De wijkcoördinator, Vanessa van Altena, verleent op 11 september informatie over de Delftse Wijkaanpak. Zij heeft ook informatie beschikbaar over andere initiatieven in de wijk en de wijkagenda voor 2005.

Tijdens de schoonmaakactie in Tanthof Oost hebben de scouts in kaart gebracht waar het zwerfvuil te vinden is. Tijdens straatinterviews hebben de scouts bewoners uitgenodigd om zelf vervolgacties te organiseren. Daaruit bleek dat er in veel straten in de wijk al afval wordt geraapt. Marco Polo heeft een prijsvraag uitgeschreven voor de bewoners van Tanthof. Zij willen voortaan jaarlijks bepalen welke bewoners in de wijk hun straat het beste schoonhouden! Zij winnen een bijzonder bord in hun straat en een oorkonde. De prijswinnaars worden eind september bekend gemaakt. Mensen die mee willen doen aan de actie of de wedstrijd kunnen zich melden bij de stand in de Bikolaan. Over de actie kunnen bewoners informatie krijgen via vvaltena@delft.nl of telefoon 015 - 2197157.