Gemeente Krimpen aan den IJssel


Gratis activiteiten op Open Monumentendag 2004
Op zaterdag 11 september a.s. van 10.00 tot 16.00 uur is er weer Open Monumentendag. Wethouder M.C. van Deijk-den Hartog opent de Open Monumentendag samen met de heer J. de Jong (onder meer lid van de Historische Kring) in het Streekmuseum Crimpenerhof, IJsseldijk 312. Bij de opening is iedereen van harte welkom.

Orgelconcert in IJsseldijkkerk
Deze dag is het Streekmuseum en de Hervormde Kerk (aan de IJsseldijk 232) gratis geopend voor het publiek. In verband met een rouwdienst om 13.00 uur is deze kerk beperkt geopend van 10.00 tot 11.30 uur. In de IJsseldijkkerk geeft organist Gerrit van der Werf een gratis concert. Dit orgelconcert vindt niet om 12.00 uur plaats, zoals eerder vermeld, maar om 19.00 uur 's avonds. Hij speelt variaties op Valerius "Gedenckklank" waaruit het landelijke Openmonumentendagthema "Merck toch hoe sterck" voorkomt. Daarna kan de speeltafel van het orgel bezichtigd worden.

Varen over de Hollandsche IJssel
In samenwerking met de gemeente Capelle aan den IJssel en met medewerking van het Hoogheemraadschap van Schieland kunnen bezoekers weer gratis varen. Dit jaar gaat het om het oudhollandse schip de Zeldenrust waarmee om het halve uur tussen 10.00 en 16.00 uur een vaartochtje gemaakt kan worden. Opstapplaats is de aanlegsteiger achter restaurant De Schelvenaer. Ook is het mogelijk daarna op de Capelse oever te stappen. In Capelle zijn veel activiteiten (onder meer de Kunstmarkt) en zijn er monumenten te bekijken.

Krimpen aan den IJssel