Gemeente Almere

Buurtfeest Staatsliedenwijk Oost

Onder het motto "Wereldvrede en Buurtverbroedering" wordt zaterdag 11 september a.s. in de Staatsliedenwijk voor het eerst een buurtfeest gehouden voor en door Staatsliedenwijkers. Op het groene veld naast Het Baken vinden vanaf 12:00 tot 21.00 uur verschillende activiteiten plaats. Wethouder Henk Smeeman van stedelijk beheer zal om 12.00 uur het feest openen. De organisatie van het buurtfeest is in handen van buurtcommissie Staatsliedenwijk Oost, De Schoor, Goede Stede en de gemeente.

Staatsliedenwijk in beweging

Sinds zomer 2003 is Staatsliedenwijk in beweging. Het Groot Onderhoud in het middelste gedeelte van de wijk is reeds afgerond. De overige delen worden de komende jaren aangepakt. De verwachting is dat Staatsliedenwijk er in zijn geheel dan weer piekfijn uitziet. Naast de fysieke opknapbeurt op straat gebeurt er nog veel meer in deze wijk. Zo worden de portieken van de flats van Goede Stede één voor één afgesloten. Dat geeft de portiek een schoner en veiliger aanblik. Ook kan het grofvuil nu sneller dan voorheen worden opgehaald en is er een wijkspreekuur.

Buurtfeest 11 september

Om de buurt eens in het zonnetje te zetten, zijn een paar buurtbewoners bij elkaar gekomen om samen met de Schoor een groot buurtfeest te organiseren. De hele dag zullen er diverse activiteiten plaatsvinden, zoals optredens van dansers, een buikdanseres, kinderdisco, sportclinics, modeshows en als slotstuk om 20:00 uur de premiere van het interactieve kunst/filmproject over Staatsliedenwijk. Dit is een project dat in opdracht van de gemeente Almere en Museum De Paviljoens is gerealiseerd. Een bijzondere film die alleen over Staatsliedenwijkers gaat! Er zal de hele dag genoeg te eten en te drinken zijn en alles tegen een kleine vergoeding. Iedereen is welkom om te zien wat Staatsliedenwijk heeft te bieden.