Gemeente Twenterand


Zaterdag 11 september Open Monumentendag 2004

Zaterdag 11 september werd de jaarlijkse Open Monumentendag gehouden. De Open Monumentendag begon 's morgens om 10:00 uur en duurt tot 's middags 16:00 uur. Dit jaar is het thema: Merck toch hoe sterck.

Dit jaar staat de landelijke monumentendag in het teken van Monumenten van verdediging. Aanleiding voor dit thema is de herdenking van het driehonderdste sterfjaar van vestingbouwer Menno van Coehoorn in 2004. Hoewel in de gemeente Twenterand geen echte Monumenten zijn welke naadloos in dit thema passen kan met enige creativiteit toch wel het één en ander over dit thema gezegd worden. In Den Ham is een fietstocht uitgezet over verschillende bezienswaardigheden. Het startpunt is bij de VVV in Den Ham..

Aangezien de Open Monumentendag dit jaar samenviel met de Overijsselse Molendag werd de Leemansmolen in Vriezenveen extra in het zonnetje gezet. De Werkgroep Overijsselse Molendag heeft deze molen dit jaar uitgekozen om de Overijsselse Molendag te openen. Een aantal gastsprekers waaronder wethouder Visser zullen voorafgaand aan het lichten van de vang een inleiding verzorgen.