Nationale kleurwedstrijd voor weeskinderen in Midden-Amerika

HILVERSUM, 20040910 -- Deze week starten WereldOuders en Boefjes kinderkoekjes de Nationale Kleuractie 'Kleur-je-Wereld'. Doel is kinderen in Nederland aan het kleuren te krijgen voor hun leeftijdsgenootjes in weeshuizen in Midden-Amerika. De kleuractie start op 11 september en loopt tot 1 november. De kinderen kunnen op de website van WereldOuders zelf een weeskind uitzoeken aan wie ze de tekening willen opsturen. Voor de kinderen én de scholen ligt er een leuk prijzenpakket te wachten.


De eerste scholen die een tekening insturen, krijgen een doos Boefjes kinderkoekjes toegestuurd, die worden gebakken door 'De Molen's Banket'.
WereldOuders is een organisatie die vanuit Nederland zeven weeshuizen in Midden-Amerika steunt, door geld te werven of vrijwilligers te sturen. Er zijn weeshuizen in Mexico, Nicaragua, El Salvador, Honduras, Haïti, Guatemala en de Dominicaanse Republiek, waar samen zo'n 3000 weeskinderen wonen.
Vanuit Nederland worden de kinderen gesteund door onder andere donateurs en Padrino's. Padrino's zijn een soort pleegouders op afstand, die een kind met een vast bedrag per maand steunen. Ook kunnen ze het kind brieven en foto's sturen én van hen terug ontvangen. Niet alle kinderen hebben een Padrino en krijgen dus nooit post. Juist voor deze kinderen is de actie bedoeld.
Alle kinderen in Nederland mogen meedoen. Ze kunnen kiezen uit twaalf Boefjes-kleurplaten die te vinden zijn op de website van WereldOuders (www.wereldouders.nl).
De actie staat ook in de Kidstuf van september, een tijdschrift voor kinderopvang, peuterspeelzalen en basisscholen.