Gemeente 's-Hertogenbosch

10-09-2004

Zaterdag 11 september: Markt van het Leren "Leren brengt je verder"

Zaterdag 11 september vindt van 11.00 tot 15.00 uur de Markt van het Leren plaats in de Kerkstraat in 's-Hertogenbosch. De markt wordt gehouden in het kader van de landelijke Week van het Leren die van zaterdag 4 tot en met 11 september voor de vijfde keer plaatsvindt. Het doel van deze landelijke week is iedereen in Nederland bewust te maken van de voordelen, mogelijkheden en het plezier van een leven lang leren. Op de markt kunt u informatiestands bezoeken van verschillende Bossche organisaties met betrekking tot allerlei vormen van leren. Een aantal deelnemende instanties richt zich speciaal op de analfabete allochtone en autochtone volwassenen.

"Leren brengt je verder"
Het thema van dit jaar "Leren brengt je verder" is op vele manieren uit te leggen. Door te leren ontwikkel je jezelf op het gebied van je hobby of je werk. Daardoor ontdek je dat leren leuk is en je wereld "vergroot". Je durft nu wel op reis omdat je een andere taal spreekt of je mailt via internet met familie ver weg, maar ook dichtbij kun je heel wat ontdekken over de stad 's-Hertogenbosch of op het gebied van muziek, dans, fotografie, kunst.

Deelnemers
De gemeente 's-Hertogenbosch is initiatiefnemer en werkt bij de organisatie van de Markt van het leren nauw samen met: het ROC Koning Willem I - College, Stichting ABC-methode De Haan, Stichting Belangenbehartiging Alfabetisering, Divers Welzijnsorganisatie, De Muzerije, VluchtelingenWerk, Gilde 's-Hertogenbosch, enkele allochtone werkgroepen, het Noordbrabants Museum, enz.

Achtergrond Week van het Leren
De Nederlandse Week van het Leren sluit aan bij de doelen zoals die door de Unesco zijn geformuleerd. De algemene doelstelling luidt: "De Week dient bij te dragen aan het versterken van de kennis van volwassen burgers over de brede variatie aan mogelijkheden om te (blijven) leren en het wekken van belangstelling voor diverse vormen en mogelijkheden van leren zoals volwasseneneducatie, verwerven of versterken van beroepsvaardigheden, het vergroten van kansen voor maatschappelijke participatie en deelname in het arbeidsproces". De Week van het Leren vindt niet alleen plaats in Nederland. In meer dan 25 Europese landen vinden activiteiten plaats die zich richten op het stimuleren van het leren door volwassenen. Ook buiten Europa zijn er dergelijke activiteiten, zoals in Australië, Canada, Zuid Afrika en Namibië.
(bron: www.weekvanhetleren.nl)